Народився в селі – прославився в столиці: біографія і факти з життя Михайла Поплавського

Ректор, який іноді співає - так говорить про себе сам Михайло Михайлович Поплавський, який став у 2008 році Народним артистом України.

Ректором інституту культури в Києві він став в 1993 році. Михайло Михайлович в той час був в цьому інституті деканом факультету і неформальним лідером студентів. У 1991 році він захистив докторську дисертацію і був єдиним в Україні доктором наук в галузі управління соціально-культурної сфери.

Михаил Поплавский дружит со звездами
Михайло Поплавський дружить із зірками

В інституті на момент приходу нового ректора було 2 факультети і всього 850 студентів. Нова команда вирішила застосувати теорію стресу в рекламі навчального закладу і випустила співати на сцену свого ректора, який співати не вмів. Піар хід через стрес-шок-неприйняття спрацював – про інститут і про його ректора дізналися всі.

При новому ректора в інституті були відкриті і оснащені сучасною матеріально-технічною базою численні нові кафедри, сформований високопрофесійний викладацький склад, залучені альтернативні джерела фінансування. Інститут отримав статус національного університету і став одним з найпрестижніших вищих навчальних закладів. У 2020 році в університеті нараховується 10 факультетів і вчиться близько 10 000 студентів.

Біографія Михайла Поплавського почалася в селі Мечиславка тоді Одеської області. Зараз це село знаходиться в Кіровоградській області. Там в 1949 році народився майбутній співаючий ректор. Ще навчаючись в школі, хлопчик підробляв у колгоспі. Потім навчався у профтехучилищі в Донецькій області, потім водив електровоз в шахті. Відслуживши в армії, Михайло закінчив училище культури і очолював спочатку сільський, а потім районний будинку культури.

 ""

У 1975 році вирішив продовжити навчання в Київському інституті культури. Молода людина закінчив навчання з відзнакою і залишився працювати в рідному навчальному закладі. Захистив спочатку кандидатську, а потім докторську дисертації.

Михайло Поплавський автор і продюсер всеукраїнського дитячого конкурсу «Крок до зірок», автор цілого ряду книг і підручників. Успішний ректор також успішний і в бізнесі. Він власник мережі екологічних ресторанів «Батьківська хата». Не забуває своє рідне село, часто там буває і допомагає односельцям.

Особисте життя Михайла Поплавського склалося щасливо, але в даний час приховане від сторонніх очей. Він був одружений двічі. Перша дружина Поплавського працювала медсестрою в селі і була проти того, щоб він вступав до інституту культури. Михайло поїхав до Києва, і вони розлучилися. У шлюбі з другою дружиною Людмилою в 1982 році народився син Олександр. Але, як сказав Михайло Поплавський в інтерв’ю Дмитру Гордону, успішна творча людина повинна бути вільна. Тому вони з дружиною мирно і красиво розійшлися, залишилися в добрих стосунках і дуже рідко бачаться. Син ректора одружений, і у Михайла зростає онук.

У 2020 році Михайлу Поплавському виповнився 71 рік. В інтерв’ю Дмитру Гордону співаючий ректор розповів свою формулу щастя. Він сказав, що для щастя необхідний емоційний інтелект і творчо-прикладний характер, які разом і дають здатність реалізовувати задумане.

Популярне

Схожі статті

Радісні миті життя: Оля Полякова та Маша Єфросиніна побачилися з доньками, які перебувають за кордоном

Багато хто заздрить батькам, які мали можливість відправити дітей за кордон. Але Оля Полякова та Маша Єфросиніна можуть розповісти, як сумують за нащадками. На щастя, змогли зустрітися.

Найніжніший торт на світі, він просто тане у роті! Рецепт дуже смачного пирога з сиром і ягодами

Магазинна випічка ніколи не зрівняється з домашньою. Спробуйте приготувати цей ніжний пиріг з сиром та ягодами і даний рецепт стане вашим улюбленим.

Коли в морозилці завалявся шматочок солоного сала, готую ніжну намазку. Таку хочеться їсти навіть без хліба

Бутерброди - це проста і швидка страва, підходить для всіх випадків життя. Сьогодні ми підготували рецепт намазки із солоного сала. Цей варіант підходить для будь-якого хліба і сподобається кожному.