8 проблем сучасних дітей, у яких дитинство вкрали гаджети

Практично всі сучасні діти вже мають стійку залежність від гаджетів. Що втрачає нове покоління і чим це може обернутися, якщо залишити ситуацію без уваги.

Сучасні діти різко відрізняються від усіх попередніх поколінь: вони набагато менш активні фізично і більш – розумово. У них з дитинства є доступ до гаджетів і Інтернету, вони можуть дізнаватися інформацію з будь-якої точки світу і навіть отримати освіту не виходячи з дому.

Така зміна звичайного дитячого ритму життя не могла пройти безслідно. З якими проблемами стикаються діти з-за життя в постіндустріальному суспільстві в розпал епохи інформатизації?

Діти в Інтернеті
Діти в Інтернеті

Чим живуть наші діти, поки ви зайняті

Менше живого спілкування, більше віртуальних друзів і контактів. Як би творці соціальних мереж не відстоювали «реальність» і «повноцінність» спілкування через екран, з живим воно все ж не зрівняється. Підсумок – відсутність навичок соціальної комунікації і страх перед реальними, а не віртуальними відносинами.

Менше активностей на свіжому повітрі – гірше імунітет і фізичний розвиток. Від сидіння на кріслі за комп’ютером або телефоном здоровішим не будеш!

Недолік сну. Якщо телефони не забирати перед сном, то дитина може сидіти в них до самого ранку. Контролювати розпорядок дня складніше і складніше. Ускладнюється тим, що батьки постійно зайняті, сильно втомлюються і просто не можуть контролювати проведення часу своєї дитини, навіть якщо вона поруч, у сусідній кімнаті.

Вночі діти менше сплять
Вночі діти менше сплять

Непотрібна інформація. Важко фільтрувати інформацію, яка надходить до дитини – а самі вони поки не вміють. У світі стільки шлаку, вульгарності і бруду, як обмежити дітей від їх негативного впливу?

Роботизація людства. В інтернеті замість емоцій – смайлики, замість відносин і почуттів – кнопки і картинки. Сучасні діти набагато менш емоційні, захоплені і життєрадісні, ніж їх попередники. Немає ігор, які виховують артистизм!

Дітям нецікаво живе спілкування
Дітям нецікаво живе спілкування

Зміна авторитетів. Цінності тепер прищеплюють не батьки або хоча б школа, а «блогер» в інстаграмі або більш популярний в мережі одноліток. Чи варто говорити, як падає культура і вихованість наших дітей?

Відрив від реальності. Діти відучилися цінувати красу реального світу, присвячувати свою увагу і час природі, сонечку, теплу, близьким. У них майже немає веселих і заводних спогадів з дитинства, а все під копірку – з телефонних ігор або листувань-драм з друзями, яких вони навіть не бачили.

Діти на прогулянці "сидять" в телефонах
Діти на прогулянці “сидять” в телефонах

Психологічні зрушення. В інтернеті можна ділитися всім або нічим, і часто діти впадають у крайнощі. Або вони не знаючи міри виставляють напоказ кожну дрібницю свого життя, або відчувають себе ізольованими і кинутими, вирішуючи йти «проти системи». Так і з’являються «нарциси» на противагу тим, ща «депресують».

Відірвати дитину від гаджета дуже складно
Відірвати дитину від гаджета дуже складно

До кращого такі зміни? Навряд чи. Пора думати, як виховувати в наших дітях те, що забрав у них інтернет.

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.