Відновлюємо організм після стресу: методи, які працюють

Вибір здорової їжі і використання правильних трав'яних чаїв може допомогти людям впоратися з важкими наслідками стресу і відновити здоров'я і благополуччя.

Стрес робить реальний фізичний вплив, організм реагує серією фізіологічних змін, які включають підвищену секрецію адреналіну, підвищення артеріального тиску, почастішання серцебиття і посилення м’язової напруги. Травлення сповільнюється або зупиняється, жири і цукор вивільняються із запасів в організмі, а рівень холестерину підвищується.

Як відновити здоров’я після стресових подій?

Способи відновити організм після стресу

Дотримуйтеся дієти, що складається на 50-75% з сирих продуктів, свіжих овочів і фруктів, які містять цінні вітаміни, мінерали та флавоноїди, багато з яких вловлюють і нейтралізують небезпечні вільні радикали.

  • Уникайте оброблених продуктів.
  • Обмежте споживання кофеїну, тому що він викликає нервозність і може порушити характер сну.
  • Уникайте алкоголь і тютюн.
  • Робіть регулярні вправи.
  • Спробуйте медитацію

Переконайтеся, що у вашому раціоні є ці продукти – вони допоможуть відновити ваше здоров’я

Продукти, які відновлюють організм після стресу

Продукти, багаті вітаміном B: лосось, сардини, скумбрія, баранина, сир, авокадо, насіння кунжуту, фісташки.

Продукти, багаті вітаміном С: червоний і зелений перець, ківі, апельсин, полуниця, папайя, горох, петрушка, брюссельська капуста і кольорова капуста.

Продукти, багаті кальцієм: капуста, брокколі, пліч-чой, крес-салат, сардини.

Продукти, багаті магнієм: шпинат, мангольд, гарбузове насіння, мигдаль, авокадо.

Продукти, багаті цинком: яловичина, курка, насіння гарбуза, кешью, шпинат і гриби.

Трав’яні добавки та чаї

трав’яні чаї

Ось трави та чаї, які зазвичай використовуються для заспокійливого ефекту і зменшення безсоння, занепокоєння або гніву, пов’язаних зі стресом.

Ромашка популярна завдяки своїй доступності та широкого спектру лікувальних властивостей. Її часто використовують для зняття симптомів стресу, таких як безсоння і шлунково-кишкові розлади.

М’ята зазвичай використовується для зняття стресу і заспокоєння. У минулих дослідженнях було виявлено, що масло перцевої м’яти сприяє розслабленню тканин шлунково-кишкового тракту (ШКТ), а також її знеболююче і знеболююче.

Ячмінний чай довів свою ефективність в розслабленні організму. Вважається, що його здатність знімати стрес обумовлений ​​наявністю триптофану, амінокислоти, необхідної для сну і синтезу серотоніну – нейромедіатора, необхідного для регуляції сну і настрою.

Пассифлора продається через її здатності лікувати порушення сну, нервове напруження і занепокоєння. Недавнє дослідження показало, що пасифлора так само ефективна, як оксазепам, прописаний анксіолітик, при лікуванні пацієнтів з тривожними розладами.

Корінь валеріани іноді використовується для лікування занепокоєння і безсоння. Хоча існують суперечливі наукові дослідження, ця трав’яна добавка вважається безпечною при правильному використанні протягом короткого періоду часу, упродовж як мінімум місяці.

Популярне

Схожі статті

“Можна копита відкинути”: 35-річна Ксенія Мішина назвала причину, чому останнім часом так багато працює

Українська актриса Ксенія Мішина зізналась, що останнім часом дуже багато працює. Як виявилось, робить вона це не для себе та навіть не для власного сина Платона.

Наталія Могилевська – мати двох, дружина і справжня господиня: рецепт шарлотки від української співачки

Відома українська співачка Наталія Могилевська розповіла, як готує яблучну шарлотку для своїх рідних. Зірка зізналась, що має фірмовий рецепт, який подобається всім.

“Я не жила в цій квартирі 4 роки”: Оля Полякова показала ремонт у київській оселі, де впала стеля. ФОТО

Ремонт у київській квартирі Олі Полякової тривав довгих 4 роки. Та, певно, повернення доньки Аліси з Англії та необхідність школярці жити в столиці значно прискорили темпи робіт.