Загробне життя – чи існує воно? Припущення вчених і розповіді очевидців

Люди, які пережили навколосмертні переживання або NDEs, часто згадують спотворення часу, бачення загробного життя і інші паранормальні явища, стверджує медичний експерт.

Люди, які пережили навколосмертні переживання або NDEs, часто згадують спотворення часу, бачення загробного життя і інші паранормальні явища, стверджує медичний експерт.

Хоча наука про життя після смерті непереконлива, тисячі стверджують, що пережили ту чи іншу форму загробного життя. Найчастіше лікарняні пацієнти, які перенесли «майже смертельний досвід» (NDE), повідомляють про бачення світу і голосів в кінці тунелю. Інші більш дивно стверджували, що стояли перед перлиною Брамою.

Питання про те, чи продовжується життя після смерті, був в центрі уваги досліджень, проведених в Медичному центрі Університету Вірджинії в США.

У березні 2017 року університеті пройшла лекція, присвячена останнім 50 – річним дослідженням загробного життя.

Професор Брюс Грейсон, який брав участь в лекції, розповів про деякі більш дивні NDE, з якими він стикався в своїх дослідженнях.

За словами психіатра, багато пацієнтів, що знаходяться на межі смерті, відчувають уповільнення часу, бачать, як їх життя спалахує перед очима, і раптово відчувають ясність.

Зміни в почуттях включають почуття миру і благополуччя, почуття радості, почуття єдності або космічного єдності, зустріч з тим, що здається люблячим, теплим істотою світла.

Явно паранормальні риси включають надзвичайну сенсорну жвавість.

Люди повідомляють про те, що бачать кольори, які ніколи не бачили на Землі, чують звуки, які ніколи не чули раніше, мають те, що здається відвертим екстрасенсорними сприйняттям того, що відбувається в іншому місці, баченням майбутнього і відчуттям відходу з фізичного тіла.

Професор Грейсон також сказав, що багато NDE викликають почуття «потойбічних рис».

Ці потойбічні риси включають почуття, перенесене в інше неземне або містичне царство.

Ця категорія також включає в себе спостереження за померлими духами і релігійними діячами, а також досягнення «точки, за якою ви не можете повернутися».

Професор Грейсон сказав: «В даний час більшість NDE фактично мають комбінацію всіх чотирьох з цих елементів  різного ступеня».

Дослідник опитав пацієнтів про їх NDE в 1980 – х і простежив за ними 40 років по тому, щоб визначити, чи вплинуло час на їх спогади про події.

Дивно, але його дослідження показало, що спогади про NDE залишалися надійними майже 40 років по тому, тобто історії не змінювалися з плином часу.

Психіатр, однак, зауважив, що досвід загробного життя перебував під впливом культурних норм.

Він сказав: “Наприклад, досвід країн третього світу в передсмертній ситуації не говорить про те, щоб увійти в тунель, як це роблять американці. Вони будуть говорити про вхід до печери або колодязь. ”

«Один водій вантажівки, з яким я розмовляв, говорив про захід в вихлопну трубу. Таким чином, ви повинні використовувати будь-які культурні метафори, наявні у вашому розпорядженні, щоб описати це явище.

Таким чином, наші NDErs просто повідомляють, що вони очікують, коли вони наближаються до смерті ».

Деякі експерти вважають, що смерть – це «заздалегідь запрограмована» і неминуча частина життя.

Нейробіолог доктор Павло Богушевської з Ненецького інституту експериментальної біології стверджував, що в наших генах закладено біологічний кінець життя.

Він сказав: «Наші цивілізації – це процес, який повинен захищати нас від смерті. Я думаю про певний закон.

Однак 120 – річний вік – це договірна межа нашого життя. Це біологічно записано в наш вид.

Ми не можемо сказати, що смерть – це просто випадковий призупинення біологічного процесу, відомого як життя.

По правді кажучи, це запрограмований кінець цього ».

Згідно NHS, існує велика ймовірність того, що люди, які стоять на межі смерті, можуть утримати свідомість.

Якщо кров все ще тече через мозок, цілком ймовірно, що люди як і раніше будуть бачити вогні і чути голоси, які вони пізніше плутають з досвідом загробного життя.

NDEs не є повною смертю пацієнтів, тому NHS стверджує, що пацієнти не могли «технічно» пережити загробне життя.

NHS сказав: «Існування« загробне життя »залишається питанням віри, а не науковим доказом».

Сем Парнія з Медичного центру Лангоне при Нью – Йоркському університеті припустив, що переживання загробного життя можна пояснити, видаливши свідомість з мозку.

Д – р Парнія сказав: «Звичайно, можливо, що існує ще один шар реальності, який ми ще не виявили, який по суті виходить за рамки того, що ми знаємо про мозок, і який визначає нашу реальність.

«Отже, я вважаю, що свідомість може бути ще не відкритої наукової сутністю, яка не обов’язково може бути викликана синаптичної активністю в мозку».

Доктор Парнія також запропонував, щоб люди знали про свою смерть, що дослідження 140 пацієнтів, які перенесли зупинку серця, показало «поінформованість про розмови» і бачення «відбуваються візуальних подій».

Неймовірні розповіді про загробне життя:

Багато людей, які стверджують, що ненадовго померли і повернулися на землю живими, діляться своїм досвідом з Дослідницьким фондом Near Death Experience Research або NDERF.

Одна людина, яка сказала, що серйозний серцевий напад залишив його на межі смерті, заявив, що зустрів «свого творця».

Інша жінка розповіла, як вона побачила «вічність небуття», перш ніж повернутися до життя.

Одна людина навіть стверджувала, що у неї є «доказ Бога» після короткого переходу на іншу сторону.

В іншій дивної історії жінка стверджувала, що знайшла докази загробного життя, її майбутнього і реінкарнації.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Мати знайшла в ліжечку сина дитину-примару

Нагадаємо, Щеня з одним оком: фото реального циклопа потрапили в мережу

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина .

Схожі статті

Брюс Вілліс собі б такого не дозволив: Потап на підтримку Каменських замість шампуню помив голову молоком

Потап останнім часом не вилазить із зашкварів. Останнім крінжем репера стала звичайна ранкова процедура бриття перед дзеркалом. Та й тут Олексій Потапенко спромігся начудити.

Капуста “Хвилинка”: один в один як квашена. У подруги в гостях взяла рецепт маринованої капусти за добу

Не потрібно витрачати купу часу на приготування квашеної капусти. Розповідаємо, як замаринувати закуску так, аби вона нічим не відрізнялась від такого салату.

Навчилась готувати томлені ребра, що можна губами їсти: будь-яке м’ясо виходить однаково ніжним. Оцінять всі

Чудовий варіант для святкового столу, який оцінять всі гості – томлене м'ясо в соусі. Ця страва відмінно смакуватиме з відвареним рисом, овочами та картопляним пюре.