11 жовтня 2021 – яке сьогодні свято і що сьогодні не можна робити

11 жовтня в цьому році випадає на понеділок. Сьогодні є кілька всесвітніх свят, а також релігійний.

Наприклад, в світі 11.10 відзначає Міжнародний день дівчаток, Всесвітній день боротьби з ожирінням і Всесвітній день повітряних зміїв.

Який 11 жовтня церковне свято

Свята та вихідні жовтень 2020
Свята та вихідні жовтня

Православний світ в цей день вшановує пам’ять Харитона Сповідника. У народі день називають “Харитонов “. Наші предки вважали, що в цей день правильно – сидіти вдома, прибирати, і не висовувати носа з дому, щоб не назвати в будинок біду. Сьогодні ж дуже багато що змінилося. Зокрема, 11 жовтня – понеділок, робочий день. З самого ранку діти йдуть на навчання, а дорослі на роботу. Але щоб вшанувати традиції і віддати їм данину, слід забратися удома і важливо уникати в цей день сварок.

Що категорично сьогодні не можна робити

Краще в цей день уникнути фінансової тяганини – позики, сплати, боргів. Предки говорили: “Даси в борг Харитонові – не розплатиться довіку “. Це означає, що всі фінансові дії в цей день закінчаться погано.

Прикмети на 11 жовтня

Якщо в цей день вітряно, то зима буде сніжною і холодною. Якщо до цього дня з дерев опало листя, то зима буде без особливих перепадів температур, а якщо на гілках листя залишилися – зима буде суворою.

Схожі статті

Не стала додавати в тісто яйця, а поклала мед: смачніше булочок ще не виходило. Думаю паски з такого зробити

Ніхто не може встояти перед випічкою. А цей рецепт можна готувати і під час посту, оскільки в ньому немає яєць і вершкового масла. Сьогодні ми підготували рецепт ніжних і пишних медових булочок.

Хоч кожен день готуй: поживна, соковита і смачна шаурма з особливим соусом. Рецепт, який став фаворитом

Домашня шаурма готується просто, а виходить дуже ситною та поживною, тому сьогодні ми підготували для вас саме такий рецепт. Обов'язкового спробуйте!

Довго шукала саме цей рецепт! Повітряні пончики на молоці: тісто як пух і не вбирає олію – ну дуже смачно

Пухкі, ніжні і м'які пончики щедро присипані цукровою пудрою – що може бути смачнішим?! До вашої уваги класичний рецепт найсмачніших пончиків.