Єгипетське прокляття фараонів вирішено? Лист Тутанхамона показує, як «задовольнити духів»

На могилі було вигравірувано прокляття, обіцяла, що «смерть скоро прийде до того, хто порушує мир царя»,

Прокляття фараонів, можливо, було вирішено жінкою, яка в листі стверджувала, як “задовольнити духів “, які охороняли гробницю Тутанхамона.

Тутанхамон був давньоєгипетським фараоном, який був останнім з його королівської сім’ї, який правив в кінці 19-й династії під час Нового царства. Відомий як «хлопчик-король», він успадкував трон всього в дев’ять років і загадковим чином помер менш ніж через десять років, його похорони були зірвані, а його спадщина, мабуть, стерта з лиця землі, змусивши багатьох стверджувати, що його вбили . У 1922 році Говард Картер знайшов гробницю короля Тута в Долині Царів, але неймовірний прорив станеться, викриваючи історію всьому світу і сенсаційно «Прокляття фараонів».

У повідомленнях того часу говорилося, що на могилі було вигравірувано прокляття, яке обіцяло, що «смерть скоро прийде до того, хто порушує мир царя», і було прокляття реальним чи ні, ця обіцянка буде виконана.

Першою з загадкових смертей була смерть лорда Карнарвон, людини, який спонсорувала розкопки містера Картерс.

 ""

Його вкусив комар, і він заразився після того, як він поголився.

Алміна Герберт, графиня Карнарвонская, докладно розповіла про події, що сталися з батьком, під час виходу нового документального фільму на 5 каналі «Прокляття короля Тута».

Вона сказала: «На жаль, він помер 6 квітня 1923 року, і з якоїсь випадковості, чи ні, вогні в Каїрі погасли тієї ночі, і його собака, Сьюзі, вила і померла одночасно.

«Це була повага до минулого, я думаю, ми не знаємо, що відбувається після нашої смерті.

«Здається, так сумно, що лорд Карнарвон помер в годину свого тріумфу.

«Він зробив саме незвичайне відкриття за весь час».

Доктор Кемпбелл Прайс, єгиптолог з Манчестерського університету, пояснив, як цей випадок швидко здобув міжнародне визнання і став причиною прокляття.

Він сказав: «Важко уявити більш досконалий шторм в сенсі створення оповідання про прокляття, ніж смерть лорда Карнарвон, гаряча по п’ятах відкриття гробниці».

«Це відповідає упередженого розповіді про таємниці, небезпеки і загрози, і воно проходить, як лісова пожежа в пресі».

Професор університету Біркбек Роджер Лакхерст пояснив, чому публіка була так зачарована цією історією.

Він сказав: «Нам, як культурі, дуже подобаються історії про невдачу, дурачащій дуже багатих людей.

“Ми це любимо. Це почуття помсти, справедливості, справжньої справедливості, яке завдає удару у відповідь.

«Прокляті історії майже завжди розповідають бідні, пригноблені».

Коли тіло Тутанхамона було вилучено з похоронної камери, громадськість все більше і більше вважала, що лорд Карнарвон заплатив ціну за турботу мертвого фараона.

 ""

Перша світова війна, яка закінчилася чотирма роками раніше, розпалила інтерес до спіритизму, і історик Елізабет Флемінг розкрила неймовірне лист, знайдене однією жінкою, яка стверджувала, що знає, як зняти прокляття.

Г-жа Флемінг сказала під час шоу: «У нас є група односторонньої кореспонденції.

«Наскільки нам відомо, але їх послала жінка, яка прийняла ім’я Стелла Маріс, і вона була відомим спіритуалістом.

«Спіритуалізм був би дуже популярний в цей період після Першої світової війни, коли загинуло багато молодих людей.

«Батьки, дружини дуже хотіли возз’єднатися з недавно виїхали.

«Я вважаю, що Стелла пише, що лорд Карнарвон зобов’язаний своєю смертю тому факту, що гробниця Тутанхамона була відкрита без будь-якої церемонії, щоб заспокоїти кар (духів).

«І вона каже, що, щоб задовольнити духи, що охороняли гробницю, на порозі слід розлити підношення вина, олії або молока, і тоді Картер і його команда зможуть діяти без будь-яких додаткових перешкод».

Але містер Картер ніколи не визнав би можливість прокляття, і серіал продовжив, щоб показати, як багато інших смертей були скоро зареєстровані.

Оповідач сказав: «Картер відхилив прокляття як безглузде і продовжував працювати над могилою, в той час як преса постійно переслідувала його.

«Минуло кілька тижнів, перш ніж Тутанхамон зажадає свою наступну жертву.

«У травні 1923 Джордж Джаг Гулд, американський залізничний картограф, помер від запалення легенів після відвідування гробниці.

«У липні того ж року єгипетський плейбой принц Алі Камель Фахмі Бей, побачивши гробницю, пізніше був застрелений своєю дружиною в готелі« Савой ».

«Незабаром пішли ключові члени команди Картера».

 ""

Сьогодні вчені вважають, що так зване прокляття насправді пов’язано з розкладеним органічним матеріалом, який може потрапити у відкриті рани і поширити інфекцію.

Археологи тепер носять захисні маски при вході в такі місця поховання.

Однак, не всі смерті можуть бути акредитовані для цього, на додаток до дивного досвіду, який деякі дослідники все ще відчувають після відкриття.

У деяких були детальні дуже яскраві сни, які стверджують, що їх “переслідували ” мумії, яких вони явно турбували.

Схожі статті

Спробувала швидкий банановий пиріг і закохалась! Без випікання та без міксера, до чашки чаю за 15 хвилинок

Нереально смачний та ніжний десерт із бананів на сковороді, який нікого не залишить байдужим і обов'язкового сподобається всім любителям солодощів.

5 хвилин + нехитрі продукти: заморожені ягоди довго не затримуються, бо печу м’якенький кекс на кефірі

М'який та мега смачний кекс із замороженими ягодами, який готується буквально за 5 хвилин. Якщо ви любите домашню випічку, цей рецепт для вас!

Ірина Білик допомогла: Катя Осадча під пісню “Нова” дефілювала, а Юрій Горбунов круто змінив життя

Пісня Ірини Білик "Нова" для Каті Осадчої та Юрія Горбунова має неабияке важливе значення. Її прем'єрне виконання вплинуло на життя обох зірок, які тоді ще й гадки не мали, що стануть подружжям.