Свято 14 жовтня Покров Пресвятої Богородиці. Традиції, що можна і не можна робити

Ще древні люди помітили, що в цей день зустрічається осінь і зима і наступають перші холоди.

У цей день всіма православними відзначається свято Покрови Пресвятої Владичиці Богородиці. Виникло це свято після того, як в давні часи, щоб захиститися від набігів ворожих племен у Візантії, люди в Царгороді сховалися у Влахернському храмі. Після того як всі почали молитися їм стало бачення Богородиці, яка своїм покривалом накрила все місто і таким чином захистила їх від ворогів і врятувала від смерті. При цьому сильний вітер на море перевернув більшу частину флотилії варварів.

Ще древні люди помітили, що в цей день зустрічається осінь і зима і наступають перші холоди. Іноді може з’явитися іній на поверхні землі. Як правило, опадає листя з дерев.

 ""

Однак зараз клімат змінився в теплу сторону і листя ще триматися на деревах.

Традиції, що можна і не можна робити в цей день

До цього свята завершувалися всі сільськогосподарські роботи. Урожай збирався і готувалися до зими. А в честь цього свята влаштовувалися гуляння і веселощі.

Це один з великих релігійних свят. У цей день забороняється займатися значними домашніми справами, прибиранням, пранням і шиттям.

До цього дня потрібно навести порядки вдома і навколо нього. Існує прикмета, що якщо на Покрову затопити піч дровами з яблуні, то всю зиму в будинку буде тепло. Потрібно на Покров пекти млинці. Також рекомендується згадувати покійних родичів.

З цього дня починалися весілля. Дівчата в цей день ідуть до церкви та ставлять свічку – тоді вона скоро вийде заміж.

Схожі статті

Тане у роті! Дуже ніжне і хрумке печиво з кольоровою глазур’ю на Пасху 2024 – розлітається швидше, ніж паски

Великоднє печиво за цим рецептом виходить дуже смачним, хрумким та ніжним. Випічка має не лише відмінний смак, а й яскравий колір, тому особливо сподобається дітям.

Гості намагаються вкрасти рецепт. Роблю домашній сальтисон: усі думають, що це покупний – такого завжди мало

Готувати сальтисон зі свинячої голови у шлунку дуже складно. Ми оберемо простіший варіант – зробимо з рульки, серця та язика. Смак натурального м'ясця нічим не перевершити.

Салат “Коханка капітана” з банального буряка. Рецепт на 5 хвилин, заради якого буряк купую через день

Спробуйте приготувати відмінний салат "Коханка капітана". Складається він із доступних інгредієнтів, а виходить не лише смачним, але й дуже поживним.