Звідки приходять мої мрії? Що таке сни і як вони нам допомагають

Більшість наших снів виходять від нас самих.

Всі мріють. Вчені говорять нам, що всі ми мріємо від одного до двох годин на добу. Сни – це нормальна і здорова частина людського буття. Але звідки вони?

Жінка середніх років на ім’я Мег одного разу розповіла мені свій сон. Мег була в своїй спальні, намагаючись подивитися в дзеркало, але чоловік весь час заважав їй. Коли вона нарешті подивилася в дзеркало, вона прийшла в жах. У відображенні було видно її чоловік, але його обличчя перетворилося в образ диявола. У нього були яскраво-червоні роги і огидне обличчя. Мег прокинулася в жаху.

Цей сон так стурбував її, що вона стала більш пильно дивитися на життя чоловіка. Вона перевірила його банківські рахунки і спостерігала за його поведінкою на предмет якихось негідних. Незабаром Мег виявила, що чоловік обманює її разом зі своїми друзями та родиною. Зрештою, його звинуватили в кримінальному шахрайстві і відправили до в’язниці.

Сон Мег врятував її від жахливої ситуації, але залишає нам важливе питання. Звідки взялася мрія? Чи знала Мег підсвідомо, що її чоловік обманює, але не могла цього розпізнати? Або інформація прийшла з зовнішнього джерела, що розкриває те, що ніхто інший не міг побачити?

Існує безліч теорій про джерело наших снів. Хоча неможливо однозначно описати всі наші мрії, ми можемо вчитися з точки зору різних культур і нашого особистого досвіду. Тут ми бачимо, що сни виникають з трьох можливих джерел:

  1. Мрії виходять від нас самих

Більшість наших снів виходять від нас самих. Вони являють собою картину того, що відбувається під поверхнею нашого життя. Ось чому консультанти та психологи часто працюють зі своїми клієнтами в сновидіннях.

Першим психологом, серйозно прийняв сновидіння, був Зигмунд Фрейд на початку 20 століття. За ним уважно стежив швейцарський психолог Карл Юнг. І Фрейд, і Юнг вважали сни вікнами в підсвідомість особистості. Подібно тіням, що зображає реальність, яку ми не завжди бачимо, сни розповідають нам про нашу прихованої суті. Зазвичай вони говорять символічною мовою, який спирається на образи, які ми використовуємо в повсякденному житті.

Тому ми мріємо з’явитися на іспит голими, коли нас турбує співбесіду, призначене на наступний день. Або ми мріємо про те, щоб нас загнали в глухий кут, коли ми стикаємося зі стресом від обмежених можливостей. Або ми бачимо себе летять в невагомості над верхівками дерев, прагнучи до нових рівнів свободи.

Все це природні сни. Вони містять повідомлення від нас самих. Завдяки вбудованій системі зцілення мозок використовує сновидіння для обробки повсякденних подій нашого життя. Це трохи схоже на прибирання розуму. Людям потрібно мріяти. Ось чому сни називають «хранителями розсудливості». Дослідники виявили, що якщо ви спробуєте зупинити сновидіння, у нього з’являться ознаки психічного захворювання.

Ці природні сни пропонують нам набагато більше, ніж просто «прибирання будинку». Вони можуть бути потужним інструментом самосвідомості. Ми не завжди усвідомлюємо, що відбувається під поверхнею, але наші мрії вказують нам шлях. Юнг писав: «Ніхто, що не знає себе, не може знати інших. І в кожному з нас є інший, якого ми не знаємо. Він розмовляє з нами уві сні та розповідає, як інакше він бачить нас, ніж ми самі ».

Ось чому так важливо реалізовувати свої мрії. Кожен з нас був створений для досягнення мети. Як фізична рана, в яку вбудовані механізми загоєння, наші сни вказують шлях до зцілення і зростання. Вони стають потужним підмогою для особистого розвитку, оголюючи наші тривоги, страхи та рани. Вони кричать; “Увага Увага!” Щось вимагає уваги.

 ""

Можливо, так було уві сні Мег. Можливо, вона з підозрою ставилася до брехливої поведінки чоловіка, але не могла протистояти цьому у своєму житті. Її сон про диявола розкрив правду. Якщо вам сниться природний сон, який привертає вашу увагу, зверніть на нього увагу. Це трохи схоже на особистого терапевта! Природні сни варто прислухатися.

  1. Сни приходять з духовного світу.

Друге джерело наших снів – це духовний світ. Сни діють як свого роду дверний проріз між земним і духовним царством.

Таке розуміння снів дотримувалося практично кожної культури та релігії в історії. У американських індіанців є свої ловці снів; у китайців є свої сонники, а у стародавніх вавилонян були свої професійні тлумачі снів. Більшість релігій також поділяють цю точку зору на мрії. У індуїстів, мусульман і євреїв є священні писання, в яких розповідається про духів, які спілкуються уві сні. Думка про те, що існує інший світ реальності, який проривається через наші сни, зустрічається всюди, крім сучасної західної культури.

Коли духовний світ говорить нам про наших снах, ми часто можемо отримати доступ до інформації, яка зазвичай для нас недоступна. Навіть злі духи можуть зрозуміти це. Але це не означає, що ми повинні їх слухати. Коли ми відкриті для слухання невідомих духів, ми ніколи не можемо бути впевнені в їх наміри. Духовні сни часто можуть привести до страху, сорому й осуду. Кращий спосіб справитися з подібними сновидіннями – протистояти їм. Якщо ви дотримуєтеся християнської віри, моліться в ім’я Ісуса, щоб ці голоси заглушили, перш ніж ви лягаєте спати.

  1. Сни виходять від Бога

Нарешті, наші мрії можуть виходити від Бога. У християнстві Бог глибоко прагне до особистих відносин з нами, заснованим на двосторонньому спілкуванні. Люди часто знайомі з молитвою, але вони не завжди враховують можливість того, що Бог може відповісти. Сама Біблія містить сотні прикладів особистих «бесід з Богом». Більшість цих розмов відбувалося, коли хтось спав! Навіть у різдвяній казці є п’ять різних снів. Немовля Ісус був би убитий, якби люди не послухали їх (Матвія 1-2).

Ви дізнаєтеся мрію про Бога, тому що вони завжди творчі, розумні та містять мудрість за межами нас. Часто вони містять надприродну інформацію. Деякі відкривають нам погляди на майбутнє. Сни, народжені Богом, завжди приносять надію, радість, мир і любов в будь-яку ситуацію. Вони будуть відповідати його характеру, найбільш повно розкритого в Ісусі, Який прийшов дати нам життя повною мірою (Івана 10:10). Бог звертається до людей незалежно від того, чи належать вони до будь-якої релігії. Це тому, що він хоче відкритися всім людям.

Це цілком могло бути у випадку з нашою подругою Мег. Бог, можливо, розкрив надприродну інформацію, яка захистить її від її брехливого чоловіка. Якщо ви ще не зустрічалися з Богом, виявленим в Ісусі, ми закликаємо вас молитися і просити Бога поговорити з вами. Ви також можете дізнатися більше про Бога, прочитавши його історію, розказану в Біблії. Почніть з Книги Марка. Ми молимося про те, щоб ви пізнали Бога, який говорить особисто з вами, і щоб вам завжди снилися солодкі сни!

Схожі статті

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Найсмачніший і дуже простий супчик з лапшою

Цей домашній суп з куркою та локшиною із задоволенням будуть їсти дорослі та діти. Він виходить дуже смачним, ситним і наваристим, а готується дуже просто.

Ніжний салат з куркою та огірками, який готую не лише на свята: завжди випрошують цей рецепт, а я ділюсь

Салат з куркою та огірками стане чудовою ідеєю для святкового столу. Подавати цю смакоту можна як самостійну страву або як доповнення до гарніру.

39-річна TAYANNA стала завидною нареченою, бо має шматочок землі на Балі: пощастить її новому коханому

TAYANNA завжди мріяла мати власний будиночок біля океану. Три роки тому коханий співачки втілив цю мрію в життя. Щоправда, наполовину – подарував земельну ділянку на Балі.