Чи припустимо православному віруючому відзначати Хелловін і відвідувати місця з такою атрибутикою

Напередодні католицького дня мертвих, який на американський манер отримав назву Хеллоіун, часто виникає питання: Чи варто віруючим святкувати Хеллоуїн? Деякі вважають, що це не свято нечисті, а просто прикольний карнавал.

Що про це кажуть представники різних гілок християнства – в нашому огляді.

Священик Кирило Горбунов, вікарій римської католицької Архиєпархії

У католицькому календарі день 1 листопада називається Днем усіх святих, по-англійськи All Hallows Eve (звідси і Хелловін). Суть свята перед Днем усіх святих – це вигнання нечистої сили – тому її висміюють, вбираються, щоб видно було, яка це гидота. По суті, нічого страшного в участі в такому заході католицька церква не бачить, якщо це прийнято в традиції країн, наприклад, в США. В Україні і Росії такої традиції немає. Але зате католики 1 листопада йдуть на кладовище пом’янути рідних.

Отець Макарій, ієромонах російської православної церкви

Православна церква проти участі віруючих в цьому бісівській святі. Цей шабаш не має ніякого відношення ні до християнства, ні до язичництва, ні до будь-якої іншої релігії, а тільки до окультизму і магії. Вони вважаються одним з гріхів і неприпустимо, щоб християнин брав участь в поклонінні бісовщині.

Священик додав, що ще 30-40 років тому в нашій країні ніхто не знав про Хелловін і нікому і в голову б не прийшло вбиратися в мерців або відьом.

Що говорить Українська православна церква

інші релігії

Не підтримують цю традицію і всі інші течії і конфесії християнства, в буддизмі. А в ісламі відвідування таких заходів вважається смертним гріхом, після якого про рай можна забути і шансів відмолити проступок практично немає – тільки зробити подвиг заради віри.

 

Схожі статті

Василь Вірастюк пригадав, як зрадив колишню та зізнався, якими є його нові стосунки: у подробицях і деталях

Василь Вірастюк, стронгмен та народний депутат нещодавно викликав хвилю обговорень серед шанувальників, поділившись відвертою інформацією про своє особисте життя.

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.