День зимового сонцестояння 21 грудня: що обов’язково потрібно зробити в цей день

У понеділок, 21 грудня настане день зимового сонцестояння - початок нового астрологічного року.

З давніх часів цей день називали “опівночі року “. Відповідно, з цією датою пов’язано чимало обрядів, важливих ритуалів, повір’їв, традицій.

Люди з давніх часів вірили, що в цей день з’єднуються стихії вогню, землі, води і повітря, і вважали дату магічною і енергетично дуже насиченою, а свято – сакральним.

У цей день вважалося за потрібне приготувати озимих до посіву, адже тоді наступний рік буде врожайним і вдалим. По погоді цього дня можна з легкістю визначити який буде повністю зима. Якщо холодно і помсти – значить сніжної і морозної. А якщо нульова погода і все капає, то зима буде теплою і з безліччю опадів.

2020 рік вважається особливим: день зимового сонцестояння збігається з з’єднанням Сатурна і Юпітера

День зимового сонцестояння
День зимового сонцестояння

З’єднання Юпітера і Сатурна є дуже рідкісною подією в історії астрологічної науки. Це дві найбільших планети, і в цей день вони будуть максимально близько один до одного.

Це означає, що швидше за все, метеозалежні люди будуть страждати від тиску, його перепадів, можливо навіть сильних головних болів і мігрені.

Таке явище відбувається вперше за 800 років

Також ми зможемо спостерігати, як на небі спалахне Різдвяна зірка, яку також називають Віфлеємської.

За Київським часом світанок в понеділок, 21 грудня, буде о 7:56. А саме сонце пропаде приблизно о 15:56 за тим же Київським часом.

З цього часу ночі ставатимуть коротше, а дні – довшими.

Схожі статті

Забутий багатьма рецепт 70-х років. Так готувала ще моя бабуся: збиваю молоко з оцтом і отримую цей шедевр

Знаючи цю маленьку хитрість, ваші булочки завжди будуть виходити пухкими, ніжними та повітряними. Для цього потрібно додати у тісто один секретний інгредієнт – оцет.

Такі равлики збирають гору компліментів: знаменитий рецепт з родзинками. Мої по 10 штук за раз уплітають

Спробуйте рецепт випічки, яка чудово пасуватиме до чашки чаю! Виходять такі ласощі неймовірно смачними та дуже ніжними завдяки кремовій начинці.

Тане у роті! Дуже ніжне і хрумке печиво з кольоровою глазур’ю на Пасху 2024 – розлітається швидше, ніж паски

Великоднє печиво за цим рецептом виходить дуже смачним, хрумким та ніжним. Випічка має не лише відмінний смак, а й яскравий колір, тому особливо сподобається дітям.