Русалки – хто вони? Міфи і реальність

Русалки можуть бути доброзичливими захисниками. Вони можуть бути вразливими, як глибоко страждає головна героїня в «Русалоньку» Ганса Християна Андерсена, яка кидає свій хвіст, щоб йти по землі з людиною, яку вона любить, тільки щоб бути відкинутою в сторону, перетворюючись в морську піну.

Чому люди так зачаровані цими істотами?

Хочете виграти мільйон доларів? Це просто. Все, що вам потрібно зробити, це відправитися в Кирьят-Ям, ізраїльське прибережне місто недалеко від Хайфи, і отримати переконливий доказ існування істоти, яка ніколи, за тисячі років, не була переконливо доведено.

Повідомлення про «Русалці Кирьят-Яма» датуються 2009 роком, коли мер міста заснував (туристично привабливу) нагороду. За словами очевидців, верхня частина тіла істоти нагадує людську дівчинку, нижня частина – хвіст дельфіна. Вона з’являється тільки на заході

Історії прекрасного Атаргатис датуються 1000 роком до нашої ери, в Сирії. Вона богиня-захисниця, пов’язана з водою і новим життям. В одному з її загальних передісторій вона закохується в людину. Як завжди, це погано працює для смертних: Атаргатис випадково вбиває свого коханого. У соромі і муках вона кидається в озеро і стає рибою. Її жіноча краса, однак, занадто сильна, і трансформація провалюється на півдорозі. Вона закінчується хвостом риби, але залишається жінкою вище талії.

Як і Atargatis, русалки можуть бути доброзичливими захисниками. Вони можуть бути вразливими, як глибоко страждає головна героїня в «Русалонькі» Ганса Християна Андерсена, яка кидає свій хвіст, щоб йти по землі з людиною, яку вона любить, тільки щоб бути відкинутою в сторону, перетворюючи в морську піну. Диснеївська «Русалочка» Аріель, заснована на характері Андерсена, страждає, але в кінцевому підсумку отримує нагороду за її доброту і хоробрість. Аріель герой русалка.

На іншому кінці спектру русалки можуть бути просто злими. У німецькому міфі русалки, звані Нікс, використовують музику, щоб заманити людей в їх річку, щоб втопити їх, подібно до сирен зі солодким голосом, зображеним в «Одіссеї» Гомера.

Але часто картина складніше. Двоїстість, буквально представлена в тілі русалки, і трансформація, що визначає властивість води, є центральними в міфі про русалку. Західноафриканська богиня Мами Вата, Мати Води, часто зображується як русалка, оточена змією. Вона щедра і виховний, еротична і глибоко ревнива. В руках вірного чоловіка її чарівний гребінець і дзеркало дають миттєве багатство, але, зіткнувшись із зрадою, вона обрушує лють і руйнування.

Русалки ваблять і невловимі, жіночі і тварини, захисні і руйнівні. І уявні русалки майже завжди прекрасні. Це найочевидніший ключ до їх привабливості. Але в реальному житті зображення русалки не завжди так красиво.

Схожі статті

39-річна TAYANNA стала завидною нареченою, бо має шматочок землі на Балі: пощастить її новому коханому

TAYANNA завжди мріяла мати власний будиночок біля океану. Три роки тому коханий співачки втілив цю мрію в життя. Щоправда, наполовину – подарував земельну ділянку на Балі.

Ці млинці смачні з чим завгодно, але я запікаю з сиром: беру молоко, яйця та крохмаль. Мій улюблений рецепт

Пропонуємо рецепт запечених млинців на молоці з сирною начинкою. Вони виходять дуже смачними та стануть гарним доповненням до чашки улюбленого чаю.

Віталію Козловському майбутнє підказує тато, а вдові Світлані – Кузьма Скрябін: як спілкуються з тим світом

В умовах постійного стресу останнім часом в українців загострилися всі почуття. Деякі навіть отримують передбачення від своїх померлих родичів. Знаменитості в цьому плані не є виключенням.