Чи існують привиди? Що думають вчені і звичайні люди

До сих пір ведуться суперечки про існування привидів.

З світанку людства люди стверджували, що їх відвідували примари, духи і демони. За збігом, більшість людей скажуть, що їх паранормальні явища відбулися глибокої ночі.

Але вчені вважають, що у них є більш раціональне пояснення цьому зараз, і теоретизируют, що паранормальні переживання не мають нічого спільного з примарами, а пов’язані з особливостями сну.

Професор психології в Університеті Голдсмітс Аліса Грегорі вважає, що існує кілька способів, за допомогою яких порушення сну можна сплутати з упирями.

Один із способів – через параліч сну – коли ви досягаєте стану глибокого сну або стану REM, де ви стаєте паралізованим.

Однак близько восьми відсотків людей зберігають деяку форму свідомості, коли вони знаходяться в стані швидкого сну, тому здається, що їх мрії переносяться в реальне життя, і це може бути невірно витлумачене як бачення людей і речей, яких насправді немає.

Інше можливе пояснення – те, що називається синдромом вибухає голови, коли під час дрейфу чути гучний вибух, але цього немає пояснення.

Проф. Грегорі говорить в статті для «Бесіди»: «Коли ми засинаємо, ретикулярна формація стовбура мозку (частина нашого мозку, залучена в свідомість) зазвичай починає пригнічувати нашу здатність рухатися, бачити і чути речі.

Коли ми відчуваємо “вибух” уві сні, це може бути пов’язано з затримкою цього процесу. Замість того, щоб ретикулярна формація закривала слухові нейрони, вони могли б вистрілити одразу.

Досліджуючи мою книгу, я поговорив з місіс Сінклер, якій 70 років, і вона живе одна.

Вона розповіла мені про те, що, як вона думала, було примарою, що живуть в її будинку, бісом, душівшім її вночі, і іншими речами, які її паралізовували.

Наукові пояснення надали їй величезну втіху, і вона більше не вірить в паранормальні пояснення того, що вона зазнала.

Ми сподіваємося, що наукові пояснення паранормальних явищ можуть допомогти іншим, зменшивши занепокоєння.

Зниження тривоги, також було порадою як потенційний метод, щоб зменшити параліч сну.

Схожі статті

Салат “Коханка капітана” з банального буряка. Рецепт на 5 хвилин, заради якого буряк купую через день

Спробуйте приготувати відмінний салат "Коханка капітана". Складається він із доступних інгредієнтів, а виходить не лише смачним, але й дуже поживним.

Спробувала швидкий банановий пиріг і закохалась! Без випікання та без міксера, до чашки чаю за 15 хвилинок

Нереально смачний та ніжний десерт із бананів на сковороді, який нікого не залишить байдужим і обов'язкового сподобається всім любителям солодощів.

5 хвилин + нехитрі продукти: заморожені ягоди довго не затримуються, бо печу м’якенький кекс на кефірі

М'який та мега смачний кекс із замороженими ягодами, який готується буквально за 5 хвилин. Якщо ви любите домашню випічку, цей рецепт для вас!