Чи існує загробне життя? Що говорить наука з цього приводу?

Питання про те, чи продовжується життя після смерті, все ще не вирішене, хоча більшість світових релігій заявляють, що знають відповідь.

Багато людей ставлять собі питання: “Чи існує життя після смерті?”. Ніхто не може дати на це питання відповідь. Наука каже одне, церква – інше. Як це питання розглядають люди з наукової точки зору?

Кому вірити? Науково доведеним фактам і роздумів вчених, або свідкам очевидців, які пережили клінічну смерть і кажуть, що повернулися з потойбіччя?

Життя після смерті не існує, принаймні, згідно з науковим комунікатором Біллу Най, науковому хлопцеві, який вважає, що існують неспростовні докази проти загальноприйнятої ідеї загробного життя.

Питання про те, чи продовжується життя після смерті, все ще не вирішене, хоча більшість світових релігій заявляють, що знають відповідь. З наукової точки зору існує дуже мало свідчень існування людського духу після того, як тіло зникло. І все ж деякі люди стверджують, що мигцем побачили загробне життя, пройшовши через так звані навколо смертні переживання (ОСП).

ОСП, які зазвичай відбуваються в моменти сильної травми, такий як зупинка серця, часто пов’язані з яскравим світлом або голосом з іншого боку.

У деяких випадках люди згадують, як їх переносили в потойбічне царство, де вони зустрічали ангельських істот або бачення пекла.

Деякі вчені пов’язують ці дивні видіння і спогади із залишковою мозковою активністю, а деякі дослідження показали, що на навколо смертні переживання часто впливають культурні норми пацієнта.

 "В "
Чи існує загробне життя?

65-річний Білл Най, науковий комунікатор, найбільш відомий своїм телесеріалом з 1993 по 1998 рік Білл Най, науковий хлопець, обговорював проблему життя після смерті в відео Big Think разом з фізиком Мічіо Каку, письменником-науковим письменником Майклом Шермер і колишнім пастором і письменником Робом Беллом.

За словами пана Най, більшість людей уявляють, що життя після смерті містити прийняття нашим духом ідеалізованої версії нас самих з нашого минулого.

Однак містер Най стверджував, що це малоймовірно, тому що більшість людей схильні вмирати в старості, що робить незвичайним, що дух не схожий на нас в момент нашої смерті.

Він сказав: “Всі помруть. Я ніколи не зустрічав нікого, хто не помре. Тепер ось докази того, чому я не вірю в загробне життя”.

Г-н Най сказав, що було б чудово, якби він міг продовжувати жити в тому ж фізичному стані, в якому він перебував, коли йому було 23 роки.

Але це не так, оскільки організм старіє і з часом втрачає свої можливості.

Як приклад пан Най сказав, що його бабуся була блискучою, але не залишилася такою, а замість цього “зникла” з віком.

Він сказав: “У людей мого віку багато бабусь і дідусів і батьків, які не так кмітливі, звичайно, не так спортивні або фізично здатні, як в молодості. І тому спостереження за тим, як ми вмираємо, є для мене незаперечним доказом того , що життя після смерті немає. Звичайно, немає – схоже, немає ніяких причин думати, що, коли ви помрете, ви повернетеся до свого оптимального віку з оптимальними спортивними здібностями та оптимальної інтелектуальною гостротою”.

Г-н Най додав: “Еволюція, якби це була суть, насправді не піклується. У вас були діти, ваші гени передаються, і ви вмираєте. Ви втрачаєте свій творчий хист, коли видихаєте, і так воно і є” .

За словами Манчестерського столичного університету Нілу Дагналла і Кена Дрінкуотера, немає однозначної відповіді на питання, чому деякі люди стверджують, що бачили загробне життя.

Проте дослідники заявили, що продовжуються дослідження проллють більше світла на це явище.

У статті для The Conversation за 2018 рік вони сказали: “Паранормальні явища чи ні, околосмертний досвід надзвичайно важливий. Вони дають сенс, надію і мета для багатьох людей, одночасно пропонуючи розуміння людського бажання вижити після смерті “.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.