Ангели-охоронці – чи реальні вони? Думка біблійного експерта

Доктор Мітчелл, здивований і спантеличений, підійшов до шафи і відчинив двері.

Біблійний експерт стверджує, що знаменита історія про привидів доводить існування небесних істот.
Кажуть, що ангели-хранителі піклуються про нас, коли вся інша допомога надається безуспішною, але питання про їх існування є предметом запеклих суперечок. Експерт з Біблії пояснив, чому, на його думку, знаменита історія про привидів XIX століття доводить, що небесні істоти піклуються про нас у важкі часи.

Ангели-охоронці згадуються в різних місцях християнської Біблії, причому посилання можна знайти як в Старому, так і в Новому Завіті. Деякі стверджують, що в Євангелії від Матвія, як стверджують деякі, Ісус Христос відкрив існування ангелів-хранителів, сказавши: “Дивіться, щоб ви не погордували жодного з цих малих. Бо я кажу вам, що на небесах їх ангели завжди бачать лик Мого Отця”.
“Малюки” в цьому контексті називаються віряни, і цей уривок може вказувати на те, що у кожного вірянина є ангел, який наглядає за ними.

У Старому Завіті Псалтир говорить про Бога, який послав своїх ангелів, щоб захистити тих, кого він любить.

Том Мейер, професор біблійних досліджень в Біблійному коледжі та аспірантурі Шаста в Каліфорнії, США, розповів Express.co.uk, як Писання зібрані разом, щоб підтримати несамовиту історію про привидів XIX століття, приписувану американському лікарю Сайласа Вейр Мітчелл (1829-1914).

Як свідчить легенда, до лікаря Митчеллу підійшла маленька дівчинка, одягнена з голови до п’ят у лахміття, особливо холодної та суворою вночі, в пошуках допомоги.
Професор Мейер пояснив: “Знаменитий євангеліст Біллі Грем (Ангели: Таємні агенти Бога) викладає свідоцтво доктора С.В.Мітчелла, відомого невролога з Філадельфії, який ліг спати після виключно виснажливого дня. Раптово його розбудив хтось, хто постукав у його двері. Відкривши її, він виявив маленьку дівчинку, погано одягнену і глибоко засмучену”.

Дівчина повідомила лікаря, що її мати важко хвора і відчайдушно потребує допомоги.

 "В "
Ангел охоронець

Доктор Мітчелл був негайно доставлений в будинок, де жінка страждала на пневмонію.

Професор Мейер сказав: “Після організації медичної допомоги він похвалив хвору жінку за розум і наполегливість її маленької дочки. Жінка дивно подивилася на нього, а потім сказала: Моя дочка померла місяць тому “.

Вона додала: “Її туфлі та пальто в шафі для одягу”.

Доктор Мітчелл, здивований і спантеличений, підійшов до шафи та відчинив двері.

Заглянувши за двері, доктор з подивом побачив те ж саме пальто, яке носила дівчина, яка постукала в його двері.

Оскільки пальто було сухим, а дочка жінки померла місяцем раніше, багато хто вважає, що в ту ніч доктора Мітчелла відвідав привид.

Або, як висловився професор Мейер, лікаря відвідав ангел-хранитель матері.

Експерт з Біблії сказав: “Є схожі свідоцтва християн з усього світу, яким на годину скорботи допоміг або втішив їх ангел-хранитель. Насправді мене самого цілком можливо тричі відвідували ангели, хоча я підозрюю, що одна зустріч могла бути з занепалим ангелом.”

Проте Біблія наполегливо стверджує, що ці небесні істоти існують і що вони позбавляють від бід тих, хто любить Бога.

Однак з цією історією є деякі проблеми, оскільки не всі історики згодні з тим, що це дійсно відбулося. Історія виникла в якийсь момент в кінці 1800-х років і простежувала за лікарем до його смерті. Але стверджувалося, що доктор Мітчелл придумав цю історію, вважаючи, що її не сприйматимуть так серйозно, як раніше.

Єдине свідчення, яке підтверджує цю теорію, – це опублікований лікарем роман 1910 року, в якому один з його персонажів описує моторошно схожу історію з привидами.

Персонаж каже: “У наші дні небезпечно розповідати історії про привидів, – відповів я. – Одного разу мій друг розповів одну надруковану зі своєї злої голови, просто для задоволення. Йшлося про маленького мертву дитину, який одного разу вночі зателефонував лікареві та відвів його до своєї матері, що помирає. З того часу він став здобиччю колекціонерів таких чудес. ”

Психічні суспільства пишуть йому, стривожені віряни та безвірні в надприродне нападають на нього з листами. Він написав близько п’ятдесяти, щоб покласти край цьому примарі.

Як він міг передбачити день, коли його сприймуть серйозно?

Хоч би що там було, професор Мейер впевнений, що ангели-хранителі – це лише один з багатьох ангелів різних рангів, описаних в Біблії, які цілком реальні.

Схожі статті

У тонкий млинець загортаю соковите м’ясо: фірмовий рецепт моєї мами. Українські бендерики на святковий стіл

Ароматні бендерики у вигляді трикутників сподобаються абсолютно всім, адже виходять нереально смачними. Спробуйте приготувати тонкі млинці з соковитою начинкою!

Величезний лайк цій вечері 2 в 1: куряча печінка з оригінально запеченою картоплею. Готую для всієї родини

Кулінари стверджують, що страва з печінкою, приготована за цим рецептом, має повне право називатися теплим салатом, а картопля, запечена у такий спосіб — це повноцінний гарнір.

Розкішний трюфельний торт без коржів: замішала і відправила в духовку – все просто! Моя вдала імпровізація

Пропонуємо ідеальний трюфельний торт без заморочок, який буде до вподоби всім поціновувачам шоколаду. Такий десерт чудово пасуватиме для сімейного чаювання.