Прикмети на Чистий четвер: що забороняється робити в цей день

Для того, щоб не відлякати удачу і добробут, а також зміцнити здоров'я потрібно дотримуватися старовинних правил і традицій.

Чистий четвер відзначається 16 квітня, за три дні до святкування Великодня. Це один найважливіших днів Страсного тижня для християн. У народі його називають “чистим ” четвергом, так як перед святом Воскресіння Христового необхідно очистити духу молитвами, а тіло водою.

Для того, щоб не відлякати удачу і добробут, а також зміцнити здоров’я потрібно дотримуватися старовинних правил і традицій.

Що і чому не робиться в “чистий” Четвер

В цей день в церкві згадують Страсті Христові, тому забороняється будь-яке застілля і веселощі.

У Чистий четвер не в церкві не проводять обряд хрещення, а також вінчання, весілля, не святкують дні народження і не проводяться інші гульбища – це буде вважатися великим гріхом.

Цього дня не залишається в будинку бруд, так як всі 12 місяців буде сварка в родині.

Коли ви прибрали у себе в будинку і на присадибній ділянці, то до самого Великодня не потрібно проводити прибирання.

Брудна вода, яку ви використовували для збирання будинку, не вливається в межах будинку. Краще її вилити, там де нічого не росте, так як вона зарядилася негативною енергетикою.

Не залишайте брудний посуд і не випрану, замоченное в воді білизну на наступний день в Страсну п’ятницю.

Для того, щоб почати пекти паски на Великдень – потрібно спершу прибрати все в будинку і привести його в порядок.

У Чистий четвер не позичають гроші і не можна віддавати нічого цінного з дому. Прикмета говорить про те, що так можна віддати благополуччя.

Схожі статті

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.

Нічого смачнішого не їла. Пісний торт “Наполеон” на воді готую на замовлення вже 3 рік: хрусткий і ніжний

Навіть під час посту можна поласувати солоденьким досхочу. Причому випічку робитимемо без молочних продуктів. Таким чином удасться приготувати навіть торт "Наполеон".