Церковне свято 17 жовтня: день пам’яті священномученика Ієрофея

17 жовтня віруючі православного світу вшановують пам'ять священномученика Ієрофея. Дізнайтеся, які прикмети та повір'я є в цей день.

Історія свята 17 жовтня

Як свідчить християнська історія, мученика Ієрофея вбили язичники, тим самим він увійшов в історію як мученик. Слід зазначити, що в християнство священномученика Ієрофея звернув апостол Павло. Як свідчать біблійні дані, єпископ Иерофей був присутній на похованні Діви Марії.

Народні традиції та прикмети 17 жовтня 2021

Благовіщення 2021 - коли свято, що не можна робити і звідки пішла традиція відзначати цей день?
Що не можна робити

За традиціями, вважається, що в цей день біснуються чорти. Тому якщо звірі налякані, кричать, коні регочуть, а з дерев падають гілки через сильний вітер, то це прояв саме цієї “темної сили “.

Що заборонено робити 17 жовтня

За старих часів 17 жовтня намагалися не пити алкогольні напої, так як в цей день в п’яної людини може біс оселитися і довести його до божевілля.

На Ерофея великий ризик бути обманутим, не піддавайтеся сьогодні ні на які вмовляння.

Також в першій половині дня бажано уникнути інтенсивних фізичних навантажень і відмовитися від домашньої роботи – типу роботи на городі, шиття, приготування їжі. Взагалі, краще першу половину дня присвятити відпочинку, спілкування з родиною, сусідами, молитвам.

Ворожіння на 17 жовтня

Відкрите вікно - традиції
Відкрите вікно – традиції

Якщо на ніч 17 жовтня незаміжня дівчина вирішить покласти під подушку перо, а на ранок ви його там не знайдете, значить незабаром її покличуть заміж. У це вірили люди похилого віку і у багатьох це ворожіння збувалося.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.