Вальпургієва ніч: Як правильно загадувати бажання з 30 квітня на 1 травня

Опівночі потрібно загадати бажання - обов'язково представивши його в думках - і звернутися з проханням до володарки Вальпургії ночі, його виконати.

Історія виникнення свята

Вальпургієва ніч – традиційне свято, що відзначається 30 квітня в Північній Європі і Скандинавії. У Швеції типові святкові заходи включають спів традиційних весняних народних пісень і запалювання багать. У Німеччині це свято відзначають, одягаючи костюми, розігруючи людей і видаючи гучні звуки, покликані стримувати зло. Багато людей також вішають благословенні гілочки листя з будинків і сараїв, щоб відігнати злих духів, або вони залишають шматочки хліба, що намазали маслом і медом, звані ankenschnitt, як підношення для примарних гончих.

У Фінляндії Вальпургієва ніч і Першотравень фактично об’єднані в одне свято, який зазвичай називають Ваппу і який є одним з найважливіших свят країни. Спочатку Вальпургієва ніч святкувалася фінським вищим класом. Потім, в кінці 19-го століття, студенти (особливо студенти-інженери) взялися за святкування.

Сьогодні веселощі починається увечері 30 квітня, часто з додаванням алкогольних напоїв, зокрема ігристого вина. Подібні карнавалу торжества переносяться на наступний день, часто приймаючи сімейне вимір, так як друзі і родичі влаштовують пікніки в парках серед повітряних куль і вживають сіма, домашнє слабкоалкогольне (а іноді і не так слабкоалкогольне) мед.

Витоки свята сягають язичницьких святкувань обрядів родючості і настання весни. Після того, як норвежці були християнізована, язичницьке святкування стало поєднуватися з легендою про святу Вальбурзі, черниці англійського походження, яка жила в монастирі Хайденхайм в Німеччині, а пізніше стала там ігуменом. Вважалося, що Вальбурга вилікував хвороби багатьох місцевих жителів. Вальбурга традиційно асоціюється з 1 травня через середньовічного оповідання про те, що вона була канонізована при перекладі її останків з місця їх поховання до церкви близько 870 року.

Вальпургієва ніч – це час стихії вогню.

Коли потрібно це робити

Вночі з 30 квітня по 1 травня, починає стиратися грань між двома світами. Дія магії може проникнуть в цю ніч в наш світ.

Не дарма все відьми шабаш роблять в Вальпургієву ніч. Звичайні люди, також можуть в цей час зробити обряд, який їм потрібен.

Вальпургієва ніч: обряд на бажання

При виконанні більшості обрядів, як правило застосовуються свічки. Відьмами практикуються розпалювання багать. У будь-якому випадку якщо ви хочете активувати енергію, необхідно застосовувати вогняну стихію.

Цієї ночі трави стають цілющими і в них з’являється магічна сила. Всіма знахарями цієї ночі поповнюються свої запаси трав. Коли ви будете загадувати бажання, застосовуйте траву і гілочки молодих дерев.

Наприклад, верба, прозвана в народі чаклунським аспірином, виконує бажання: загадуючи бажання, потрібно зав’язати на тонкій гілці верби вузол – і не розв’язувати, поки бажання не збудеться.

Вербена використовується для примирення ворогів. Вона є найсильнішим чаклунським рослиною. Коли ви хочете поліпшити відносини – застосовуйте її. Братками залучають любов. Звичайним базиліком можна захиститися від нечистої сили.

Щоб виконати обряд цієї ночі і загадати бажання можна використовувати звичайні польові квіти, які живляться енергією цієї ночі.Веточкі яблуні, вишні або персика, також можна застосовувати, якщо на колір. Вони стають так званої жертвою, яку приносять вищим силам для здійснення мрій.

Як загадувати бажання

Опівночі потрібно загадати бажання – обов’язково представивши його в думках – і звернутися з проханням до володарки Вальпургії ночі його виконати. Потім спалюється квітуча гілка – на багатті або над свічкою.

Ті трави, які ви зібрали в цю ніч, необхідно розкидати по підлозі спальні і нехай вони там пролежать три доби. Потім вони спалюються примовляючи: “Віддаю вас в жертву в ім’я виконання мого заповітного бажання. Амінь! “

Схожі статті

Улюблений дачний рецепт: готую один раз та дістаю з морозилки, коли треба. Така смакота, і завжди під рукою

Цей рецепт обов'язково припаде до вподоби тим, хто цінує свій час. Дізнайтесь, як покроково приготувати тефтелі, а потім заморозити так, щоб вони не втратили вигляд.

Ця намазка з оселедця чудово залітає під “100 грам” або як закуска на вечерю. Є один секрет – ділюсь

Паштет з оселедця – смачна і яскрава закуска, яку оцінять більшість господинь за оригінальний смак і швидкість приготування. Таку намазку можна сміливо подавати на святковий стіл.

Його вже печуть усі мої подруги. Мій ходовий пиріг з буряка: весь секрет у тісті – воно як пух м’яке

М'який, вологий, майже як торт – саме таким виходить шоколадний пиріг за цим рецептом. Ніхто не здогадається, з чого він готується, адже в основі тіста є нестандартний інгредієнт.