Які відмінності між ангелами і демонами?

Ангели і демони навколо нас.

Чи віримо ми в них чи ні, ми всі чули про ангелів і демонів. Однак більшості з нас буде важко пояснити відмінності між цими істотами, які описані в кожній культурі і в кожному періоді історії. Ми бачимо їх відтворення по телевізору і в кіно, але точно ці зображення відображають те, що насправді міститься в Біблії? Хто саме ці істоти і яке відношення вони мають до християнства?

Вони обидва зіграли велику роль в Біблії і до сих пір грають велику роль в житті християн. Ангели і демони навколо нас.

Ці духовні істоти мають абсолютно різні мотиви, хоча ангели є позитивними посланниками Бога, а демони – злими істотами, які слідують за сатаною.

Ось основні відмінності між ангелами і демонами.

 ""

Що таке ангел чи демон?

По-перше, важливо зрозуміти, хто такі ангели і демони за визначенням. У християнському розумінні творіння ангели є першими істотами, створеними Богом.

Слово «ангел» походить від грецького слова «aggelos», що означає «посланець».

Бог послав ці істоти, щоб доставити послання людству: ангел Гавриїл з’явився Пресвятій Діві Марії, щоб повідомити добру новину про те, що Бог вибрав її, щоб народити Свого Сина.

Демон – це надприродний джерело або агент зла.

Демони – це темні, занепалі ангели, які слідують за сатаною замість Бога.

Ці занепалі ангели разом з сатаною вирішили повстати проти Бога. Дивлячись на сатану як на свого лідера, вони роблять все можливе, щоб перешкодити плану Бога і перешкодити Його народу (Данило 10:13).

Ангели здаються людьми, демони населяють людей

Коли ангели надсилаються до нас, вони приймають людську подобу. Хоча тіла, які вони приймають, матеріальні, вони існують тільки до тих пір, поки ангели здаються нам.

Коли ангел більше не потребує людській подобі, його «тіло» перестає існувати.

Демони, з іншого боку, прагнуть опанувати тілами і здаються досить незручними, перебуваючи поза ними.

Візьміть, наприклад, історію про людину, одержимого цілим легіоном демонів. Будучи вигнаними, демони в цій історії благали Ісуса відправити їх в стадо свиней, яке було поблизу. Демони просили: «Якщо ви вижене нас, дозвольте нам піти в стадо свиней» (Мф. 8: 30-31).

Ці духи повинні жити у фізичній формі.

Ангели люблять Бога, демони бояться Його

Ангели оголошують Спасителя в любові і чекали, і вони хочуть, щоб ми були врятовані Ісусом Христом.

Божі святі ангели одного разу приведуть нас додому до Нього. Колосян 1: 16-17 говорить про створення ангелів, кажучи нам: «Бо в Ньому все було створене: речі на небі і на землі, видимі і невидимі, будь то престоли або сили, або правителі, або влади, все було створено через Нього і для Нього. Він перед усім, і в Ньому всі речі разом ».

Демони, проте, відкинули Бога з самого початку. Вони в жаху від Господа і хочуть, щоб ми були далеко від Нього.

Демони кричать Його ім’я в страху, провокуючи подальший страх у тих невіруючих, які можуть спостерігати.

Ефесян 6:12 говорить нам: «Тому що наша боротьба не проти плоті і крові, але проти правителів, проти влади, проти сил цього темного світу і проти духовних сил зла в небесних сферах».

Ангели захищають нас, демони нападають на нас

Поки ангели і демони стежать за нами, демони стежать за дуже темною метою. Демони уважно шукають іншого господаря для атаки.

На щастя, як християни, ми можемо вигнати цих демонів, коли вони вирішать напасти на нас.

В Євангелії від Марка 9:25 говориться: «І коли Ісус побачив, що народ швидко збирається, Він викрив нечистий дух, сказавши йому:

«Глухий і німий дух, я наказую вам, вийдіть з нього і більше не входите в нього».

Ангели, з іншого боку, можуть бути нашими справжніми захисними дипломами. Вони стежать за тим, щоб ми були в цілості й схоронності, перебуваючи на землі.

 ""

Ангели вказують нам на Бога, демони відволікають нас від Бога

Ангели хочуть направити нас в напрямку Бога і спробувати направити нас на правильний шлях. Вони хочуть, щоб ми знайшли порятунок з Ісусом Христом.

Демони роблять все можливе, щоб відвернути нас від Бога і позбавити нас порятунку. Фактично, вони намагаються досягти цього, діючи як помилкові боги, щоб відвернути нашу увагу від справжнього Бога.

В Одкровенні 9: 20-21 говориться: «Інша частина людства, яка не була вбита цими лихами, як і раніше не каялася в справах своїх рук, вони не припиняли поклонятися демонам і ідолам з золота, срібла, бронзи, каменю і дерева». Ідоли, які не бачать, не чують і не ходять. Вони не покаялися в своїх убивствах.

Хоча опис демонів може здатися страшним, пам’ятайте, що вони переможені вороги Бога. У них немає конкуренції проти Нього і Його армії ангелів.

Божа любов перемогла гріх і смерть, здобула перемогу над сатаною і всіма його порожніми обіцянками.

Ми були захищені від «злого» і безлічі бісів, що діють в світі.

Продовжуйте проводити час з Господом і приділяйте Йому всю свою увагу.

Вам не потрібно турбуватися за це.

Схожі статті

Перемішала фарш з кефіром: це простіше, ніж біляші та чебуреки, а як смачно! На перекус за 10 хвилин

М'ясні оладки за цим рецептом виходять дуже пухкими та ніжними. Ця страва може стати відмінною заміною класичним котлетам, або слугуватиме варіантом сніданку, чи вечері.

Пісний яблучний пиріг: нереальний десерт без яєць, молока і вершкового масла. Кожен день печу і не набридає

Навіть без молока, яєць та масла можна приготувати дуже смачний пиріг, який оцінять і дорослі і діти. Рецепт пісної шарлотки – далі у матеріалі.

Котлети не готую! Смачніше в житті не їла: рецепт з фаршу, який тепер постійно замовляє чоловік і свекор

Ця страва з фаршу виходить настільки смачною та соковитою і має апетитний вигляд, що ви можете її не тільки приготувати на вечерю, а й подати на святковий стіл.