Місячне затемнення: правда і міфи, прикмети і забобони

Часткове затемнення Місяця над більшою частиною планети призводить, до захоплення зіркових спостерігачів. У деяких міфах при місячному затемненні вагітна жінка не може спати під час цих подій.

Часткове затемнення Місяця над більшою частиною планети призводить, до захоплення зіркових спостерігачів. У деяких міфах при місячному затемненні вагітна жінка не може спати під час цих подій.

Що це марновірство або правда? Місячне затемнення досягло піку, коли «Повний бак» висвітлив нічне небо навколо більшої частини світу.

Хоча наука, що вивчає затемнення, надзвичайно категорична, деякі міфи дивно зберігаються.

Чи може вагітна жінка спати під час затемнення?

“Нічого не трапиться з вашою майбутньою дитиною під час затемнення, тому що вони у вашій матці” – Доктор Шафія Бхутто.

Міф чи реальність

За міфом, що зв’язує безсоння з місячними затемненнями, немає абсолютно ніякого наукового обгрунтування.

Ацтеки вважали, що місячне затемнення було наслідком укусу, знятого з Місяця.

Як повідомляється, ця ідея перейшла в мексиканське марновірство про те, що якби вагітна жінка побачила місячне затемнення, то у її ненародженої дитини був би укус.

І навіть індуїстський текст приписує затемнення голові демона на ім’я Раху, який пожер Місяць або Сонце.

Інші популярні марновірства затемнення

Залишайтеся в приміщенні під час затемнення. Вже давно вважалося, що вагітні жінки, які перебувають в присутності затемнення, можуть викликати у дитини деформації особи або родові плями.

Але знову ж таки – немає жодної розумної причини, по якій вагітні жінки не повинні залишатися вдома під час затемнення.

Не носи метал. Вагітні жінки повинні уникати носіння шпильок для волосся, які продовжують рекомендувати деякі астрологічні сайти.

Ці забобони викликають невиправдане занепокоєння, стверджуючи, що вони можуть викликати вроджені дефекти особи.

Однак інший популярний міф закликає майбутніх мам носити метал і червону нижню білизну.

Мексиканські забобони говорять, що носіння шпильки або, що ще більш тривожно, ножа поруч з її животом, на додаток до червоної нижньої білизни, забезпечує захист від народження дитини з деформацією і заячою губою.

Хоча це залишається загадкою, звичайно, не було доведених зв’язків з затемненнями під час вагітності.

Індійські астрологи також закликають вагітних жінок уникати використання гострих ножів для нарізки фруктів і овочів. Вони попереджають, що це може привести до того, що у ненародженої дитини розвинуться інші патології і незрозумілі розрізи тіла.

Акушери – гінекологи вважають, що деяким вагітним в Пакистані можна сказати, щоб їх попередили, щоб вони лежали прямо, щоб у дитини не розвивалися криві суглоби.

Однак доктор Шафія Бхутто сказала: «З вашою ненародженою дитиною під час затемнення нічого не трапиться, тому що вона знаходиться у вашій матці».

У той же час в Індії деяким майбутнім матерям навіть рекомендується прийняти обмивання до і після затемнення і взяти участь в інших релігійних програмах, щоб відвернути погані прикмети, пов’язані з затемненням.

Схожі статті

Відміряю всього по 12 ложок і отримую неймовірно смачне та повітряне “диво” до чаю: за 30 хвилин управляюсь

Для приготування смачного десерту не обов'язково розводити велике готування і брати багато інгредієнтів. Сьогодні ми підготували рецепт дуже простого, ніжного і соковитого шоколадного торта з кремом.

Брюс Вілліс собі б такого не дозволив: Потап на підтримку Каменських замість шампуню помив голову молоком

Потап останнім часом не вилазить із зашкварів. Останнім крінжем репера стала звичайна ранкова процедура бриття перед дзеркалом. Та й тут Олексій Потапенко спромігся начудити.

Капуста “Хвилинка”: один в один як квашена. У подруги в гостях взяла рецепт маринованої капусти за добу

Не потрібно витрачати купу часу на приготування квашеної капусти. Розповідаємо, як замаринувати закуску так, аби вона нічим не відрізнялась від такого салату.