Почався Страсний тиждень: яке свято церква відзначає 26 квітня 2021 року?

26 квітня 2021 року - понеділок, перший день Страсного передвеликоднього тижня. В цей тиждень кожен день наділенийособливою силою, і має свої ритуальні традиції.

Церковне свято 26 квітня (в народі – Заячі іменини)

Церковне свято 26 квітня (в народі - Заячі іменини)
Церковне свято 26 квітня (в народі – Заячі іменини)

Церковне свято сьогодні – Фомаїда Медуниця (Заячі іменини). Православна церкву 26 квітня вшановує пам’ять святого Фомаїди Єгипетської. До святий Фомаїда звертаються за допомогою у спокусах, перш за все, “плотських “. У народі день назвали Фомаїда Медуниця.

Що не можна робити в цей день?

Страсний тиждень
Страсний тиждень – заборони і прикмети в понеділок

У цей день не можна вдаватися до плотських утіх, так як цнотлива свята Фомаїда Єгипетська цього не пробачить.

Також, за традицією, в великі свята і останні дні перед ними не можна лаятися, давати в борг велику суму грошей, брати гроші в борг, обманювати, грішити.

Що можна в цей день робити?

Чи не під забороною в цей день робота. Також ви можете порадувати себе і свою сім’ю, влаштувавши чаювання – так робили в старовину. Правда, перед цим ходили в ліс для збору медунки, з якої пізніше заварювали чай. Зараз же ця традиція вже не так близька, особливо жителям великих міст.

Щоб у вас і у вашій родині все було добре, моліться в цей день. Адже перед Великоднем Господь-Бог особливо чує своїх віруючих, і відгукується на їх звернення. Головне – моліться з Вірою.

Молитва на 26 квітня

Ранкова молитва
Молитва – фото ілюстративне

“У царстві небесному є джерело чудовий. Хто до води доторкнеться, хто водою вмиється, з того недуги змиються. Тієї води я набрала, рабу Божому (ім’я) віддала. В ім’я Отця і Сина і Святого Духа. Амінь “.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.