Чи реальні ангели-хранителі? Те, що ви не знали про ангелів-хранителів, не тільки з Біблії

Ангели є Божими «посланцями», Його особливими творіннями, які називаються «полум'ям вогню».

Не варто думати про реальність ангелів-хранителів, не замислюючись про те, хто такі ангели по Біблії.

Зображення і опису ангелів в засобах масової інформації, мистецтві і літературі часто дають нам спотворене уявлення про цих прекрасних створінь.

Ангели іноді зображуються як милі, пухкі, які не загрожують херувими. На багатьох картинах вони виглядають як жіночі істоти в білому одязі. Однак в мистецтві все частіше зображуються ангели як сильні воїни чоловічої статі.

 ""

Багато людей без розуму від ангелів. Деякі навіть моляться ангелам про допомогу або благословення – майже як бажаючи зірку.

Навіть в деяких церквах віруючі неправильно розуміють мету ангелів і їх діяльність. Чи є ангели-хранителі? Так, але ми повинні поставити кілька запитань. На що схожі янголи? Кого вони охороняють і чому? Охорона всього, що вони роблять?

Хто ці славні істоти?

У книзі «Ангели, небесне воїнство» д-р Давид Єремія пише: «Ангели згадуються 108 раз в Старому Завіті і 165 раз в Новому Завіті». Я вважаю, що дивні небесні істоти згадуються так багато разів, але їх так погано розуміють.

Ангели є Божими «посланцями», Його особливими творіннями, які називаються «полум’ям вогню» і іноді описуються як вогненні зірки на небесах.

Вони були зроблені прямо перед підставою Землі.

Вони були створені, щоб виконувати Божі накази, підкорятися Його волі. Ангели – духовні істоти, які пов’язані гравітацією або іншими природними силами. Вони не одружуються і не мають дітей.

Існують різні види ангелів: херувими, серафими і архангели.

Як Біблія описує ангелів?

Ангели невидимі, якщо Бог не вирішить зробити їх видимими. Певні ангели з’являлися протягом всієї історії людства, тому що вони безсмертні – не мають фізичних старіючих тіл.

Ангельський господар занадто многочіселен, щоб порахувати і хоча вони не всесильні, як Бог, ангели процвітають в силі.

Вони можуть виконувати свою власну волю, і в минулому деякі ангели вирішували з гордістю повстати проти Бога і дбати лише про свої власні цілі, однак згодом стали найбільшим ворогом людства.

Незліченна кількість ангелів залишалися вірними і слухняними Богу, поклоняючись Йому і служачи святим.

Хоча ангели можуть бути присутніми з нами і чути нас, вони не Бог.

У них є деякі обмеження. Їм ніколи не слід поклонятися або молитися, тому що вони підкоряються Христу. «Ми повинні просити Бога, а не ангелів, про мудрість» (Якова 1: 5)

Проте, з огляду на, що ангели були з віруючими протягом усього їхнього життя, вони спостерігали і знають нас.

 ""

Вони стали свідками багатьох благословенних і кризових подій в нашому житті. Хіба не було б чудово коли-небудь почути їх історії про те, що відбувалося за лаштунками?

Кого охороняють ангели-хранителі?

Всупереч поширеній думці, Біблія ніколи не говорить, що ангели охороняють всіх.

У Псалмі 91:11 Псалміст, звертаючись до Всевишнього Бога, каже: «Бо він накаже своїм ангелам щодо вас охороняти вас усіма вашими способами». Важливо знати, хто «ви» в цьому вірші.

Відповідь пропонується в віршах 14 і 16: «тому що він любить мене, – каже Господь, – я врятую його. Я буду захищати його, тому що він визнає Моє Ім’я … Я задовольню його і покажу йому Своє порятунок ».

Ангели – це «службовці духи», послані від Бога для служіння «заради тих, хто повинен успадкувати спасіння».

Ангелам доручено стежити і захищати віруючих по велінню Господа. Вони не працюють незалежно від Нього і не всі розуміють. Вони не всезнаючі. Ангели цікавляться порятунком, яке Бог пропонує людям, і тим, як Він вирішує діяти через Свій народ.

Павло назвав апостолів «видовищем» не тільки для людей, а й для ангелів.

У кожного віруючого є певний ангел-хранитель?

Тепер давайте перейдемо до суті цієї проблеми. Серед іншого, ангели охороняють віруючих, але чи є у кожного послідовника Христа призначений ангел?

Протягом всієї історії виникали значні суперечки про те, що окремі християни мають певних ангелів-хранителів. Деякі отці церкви, такі як Фома Аквінський, вірили в призначених ангелів з народження. Інші, як Джон Кальвін, відкинули цю ідею.

Матвія 18:10 пропонує «маленьких» – нових віруючих або учнів з дитячим довірою – про них піклуються «їх ангели».

Джон Пайпер пояснює цей вірш так: «Слово« їх », безумовно, має на увазі, що ці ангели грають особливу особисту роль по відношенню до учнів Ісуса. Але множинні «ангели» можуть просто означати, що всім віруючим призначено безліч ангелів, а не тільки один ».

Це говорить про те, що будь-яку кількість ангелів, які «бачать обличчя» Отця, можуть відзвітувати за борг, коли Бог побачить, що Його діти потребують особливого втручання.

Ангели постійно перебувають під Божим велінням як наглядачі і хранителі.

Ми бачимо це в Писаннях, коли ангели оточували Єлисея та його слугу, коли Лазаря носили ангели після смерті, і навіть коли Ісус зауважив, що Він міг закликати 12 легіонів ангелів – близько 72 000 – щоб допомогти йому в Його арешт.

Я пам’ятаю, як вперше ці образи захопили моє мислення. Замість того, щоб розраховувати на одного «ангела-хранителя», який би допоміг мені, як мене вчили з дитинства, я зрозумів, що Бог може згуртувати тисячі ангелів, щоб допомогти мені, якби це була Його воля!

І більш того, я відчув себе натхненним, згадавши, що я завжди під опікою Бога. Він нескінченно більш могутній, ніж ангели.

Як активні ангели в житті віруючих?

Правда в тому, що якщо ми думаємо з точки зору «ангелів-охоронців», ми повинні знати, що служіння ангелів недовговічне. Ми обмежені в нашому розумінні того, що вони роблять для дітей Бога і в служінні Господу.

Християни найбільш знайомі з ідеєю ангелів, які охороняють і захищають нас. Але це ще не все! Ангели також можуть доставляти, направляти, просвіщати або розкривати інформацію, надавати віруючим, служити інструментами Божого суду, виконувати деякі з Божих відповідей на наші молитви, підбадьорювати, зміцнювати, служити і допомагати Божим дітям під час їх смерті, несучи з собою їх на небеса.

Цей останній мене заінтригував. Оскільки сатана є правителем сили повітря, я можу уявити, що теологічно вербують ангелів, щоб захистити нас, коли ми переходимо з цього світу в наш небесний дім.

Коли я вперше вивчив, як ангели взаємодіють з віруючими, всі, що я міг сказати, було: «Ух ти! Спасибі, Батько, за ці могутні дари, які допоможуть Твоєму народу! »Ангели виразно впливають на життя віруючих – на моє життя!

 ""

Ми не стаємо ангелами – ангели не відчувають чудесного спасіння, яке Христос забезпечує Своїм дітям, – але, можливо, ці особливі Божі агенти стануть нашими вчителями про небесні речі.

Після того, як ми покинемо цей світ, безсмертні ангели, ймовірно, будуть нашими небесними супутниками.

Ці чудові істоти, які висловлюють емоції, такі як радість і цікавість, перетнули наше життя у багатьох відношеннях і переносячи нас на небеса, вони можливо, будуть першими, хто побачить наші здивовані й радісні вирази, коли ми проходимо через небесну браму.

Ангели чудові, дивовижні, але важливо мати правильну перспективу про них.

Давид Єремія писав: «Ангели відправляються, але посланник ніколи не важливіше відправника». Ми повинні зосередитися на Христі, який створив і визначив ці чудові створення.

Ангели-охоронці – якщо ми будемо вчитися на їх прикладі, ангели можуть допомогти нам захистити наші серця. Можливо, їх найбільша роль в нашому житті – це моделювання абсолютного, святого підпорядкування Богу, беззаперечного послуху і вірного поклоніння.

Схожі статті

Рецепт випросила у кухаря в грецькому ресторані. Виходить дуже незвично і смачно: голубці у новому втіленні

Голубці знайомі та звичні всім нам. Здається, ця абсолютно звичайна страва вже нічим не може здивувати. Сьогодні ми підготували рецепт, який покаже голубці з нового, незвичного та пікантного боку.

Сир, який я покладу у великодній кошик: готую сама і дуже просто. Смачнішого для мене взагалі не існує

Сир люблять усі, але найчастіше ми його купуємо, побоюючись готувати самостійно. Виявляється, приготувати його в домашніх умовах досить просто та недовго. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Картопляне пюре смачніше, ніж у ресторані: все завдяки лише одному секретному інгредієнту. Моя імпровізація

Картопляне пюре - найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.