Бомба для Гітлера

Архівні звіти показують, що в листопаді 1939 року в мюнхенському пивному погребі була підірвана бомба, призначена для зміни ходу історії, Адольфу Гітлеру вдалося врятуватися.

 Архівні звіти показують, що в листопаді 1939 року в мюнхенському пивному погребі була підірвана бомба, призначена для зміни ходу історії, Адольфу Гітлеру вдалося врятуватися.

Гітлер був організатором найкривавішого конфлікту, який коли – небудь бачив світ, коли його збочена ідеологія продовжувала залишати незгладимий слід на людстві. Друга світова війна призвела до загибелі приблизно 85 мільйонів чоловік, так як більше 30 країн відправили незліченну кількість солдатів, щоб загинули в бою. Але кровопролиття не зупинилася на цьому, оскільки Голокост вбив більше шести мільйонів чоловік в механізованих таборах знищення, а незліченна кількість мирних жителів загинуло в результаті нещадних бомбардувань. Однак одна людина намагався зупинити це, і тільки дивний поворот долі врятував Гітлера життя до того, як були здійснені його самі злі плани.

Георг Ельзер був німецьким робітникам, який вчинив замах на високопоставлених діячів нацистської партії, включаючи самого Гітлера, 8 листопада 1939 року.

Він сконструював і встановив бомбу біля платформи, з якої Гітлер виступив з промовою на нині сумно відомому Burgerbrau Keller в Мюнхені.

Його план зазнав невдачі, оскільки Гітлер несподівано пішов перед вибухом – але він убив вісім чоловік, поранивши 62 інших, і спроба вбивства викликала хвилювання у нацистського верховного командування, оскільки тільки випадковість врятувала життя їхнього лідера.

Гітлер спочатку скасував свою промову, щоб звернути увагу що насувається війна з Францією, але передумав в останню хвилину поїхів, як не планувалося.

Оскільки прогнозувався туман, Гітлер і його вище керівництво побоювалися, що він не зможе повернутися в Берлін на наступний ранок, тому він вирішив покинути Мюнхен в ту ж ніч на приватному поїзді.

Це рішення врятувало йому життя, так як він закінчив звернення до членів партії в 21. 07 і негайно пішов – всього за 13 хвилин до того, як в 21. 20 вибухнула бомба Ельзер.

Чудова розкопана копія «Дейлі експрес», датована 9 листопада 1939 року, згадує момент в титульному листі: «Гітлеру вдається уникнути вибуху в повному погребі».

Газета цитує заяву, опубліковану тодішнім міністерством пропаганди Німеччини, в якому говориться: “Вчора фюрер прибув до Мюнхена в зв’язку з річницею старої гвардії з коротким візитом.”

Замість Гесса сам фюрер виступив з промовою в Бюргерброй Хаусі.

Оскільки державні справи змусили фюрера повернутися вночі, він покинув Бюргерброй раніше, ніж очікувалося, і увійшов в потяг, який тримали в готовності.

Незабаром після цього в підвалі Бюргерброй стався вибух, в результаті якого загинули шість старих гвардійців і було поранено більше 60 осіб.

Ця спроба викликала фанатичне обурення в Мюнхені.

Для встановлення особи злочинців пропонується винагорода в розмірі 25 000 фунтів стерлінгів.

Мова Гітлера відбулася в ознаменування річниці путчу «Пивний зал» в 1923 році – невдалого нацистського перевороту, який привів молодого фашиста в центр уваги, оскільки гучне судова справа і подальше ув’язнення вперше принесли йому міжнародну популярність.

Він зміг використати свій час у в’язниці, щоб написати Майн Кампф – основу жахливою філософії нацистської партії – і перед тим, як прийти до влади в 1933 році, перейменував це рух в політичну, а не воєнізовану силу.

Зусилля Ельзер були, звичайно, марні

 

Він був узятий в полон і утримувався в ув’язненні понад п’ять років в концентраційному таборі Дахау, де він майже пережив війну до своєї страти менш ніж за місяць до капітуляції нацистської Німеччини.

Його спроба вбивства сталася трохи більше ніж через два місяці після вторгнення Німеччини в Польщу – крок, в результаті якого Великобританія і Франція оголосили війну.

Наступні місяці стали відомі як «Фонова війна», так як на Західному фронті майже не було військових дій, поки Німеччина не вторглася до Франції.

Якби Elser був успішним, історія, як ми знаємо, могла б бути зовсім іншою історією.

Схожі статті

Ніжний салат з куркою та огірками, який готую не лише на свята: завжди випрошують цей рецепт, а я ділюсь

Салат з куркою та огірками стане чудовою ідеєю для святкового столу. Подавати цю смакоту можна як самостійну страву або як доповнення до гарніру.

39-річна TAYANNA стала завидною нареченою, бо має шматочок землі на Балі: пощастить її новому коханому

TAYANNA завжди мріяла мати власний будиночок біля океану. Три роки тому коханий співачки втілив цю мрію в життя. Щоправда, наполовину – подарував земельну ділянку на Балі.

Ці млинці смачні з чим завгодно, але я запікаю з сиром: беру молоко, яйця та крохмаль. Мій улюблений рецепт

Пропонуємо рецепт запечених млинців на молоці з сирною начинкою. Вони виходять дуже смачними та стануть гарним доповненням до чашки улюбленого чаю.