ТОП найбільш унікальних яєць в тваринному світі, про які ви не знали (Відео)

Щоб захистити свої яйця, Зелені златоглазки підвішують їх до рослин окремо тонкою смужкою шовку.

Все, що потрібно зробити яйцю, це забезпечити захист і їжу ембріону тварини, перш ніж він зможе вижити самостійно. Але ви помиляєтеся. По ряду цікавих причин яйця в цій статті виглядають набагато більш химерними, ніж звичайне куряче яйце. Від восьминога до птахів ми збираємося глянути на яйця деяких дивних тварин у світі.

Восьминіг і кальмари

Воістину химерна порода восьминогів – це порода аргонавтів. Мало того, що у самців є знімний пеніс, який плаває сам, щоб паруватися з самками, самки також будують собі ліжечко, де зберігають свої яйця.

У той час як більшість восьминогів відкладають яйця в печерах і ущелинах, в аргонавта немає такої розкоші. Щоб захистити своїх немовлят, вона постійно будує свою раковину з мінералу, знайденого в її руках. Один вид аргонавтів може побудувати ящик для яєць розміром до 300 міліметрів, тоді як найменші види можуть побудувати тільки один – приблизно до 67 міліметрів.

Цей плавучий ящик для яєць нагадує кошик, в якій зберігаються яйця, коли вони знесені, що полегшує їх очищення і насичення киснем.

Самі звичайні яйця восьминога виглядають як крихітні виноградні лози, прикріплені до ліз, прикріпленим до каменів, а поблизу вони виглядають як спущені повітряні кулі.

У кальмарів є прихований чорнильний мішок, захований під зябрами. Цей мішок діє як захисна оболонка для яєць. Один кальмар може призвести тисячі яєць; деякі види можуть мати понад сімдесят тисяч! Наприклад, червоний летючий кальмар, який справив величезна куля з яєць розміром з машину, недалеко від узбережжя Туреччини. Це купа яєць!

Також ніколи не було задокументовано, як і коли яйця кальмарів вилуплюються природним шляхом. Єдиним свідком вилуплення яєць кальмарів було те, що дослідники потривожили мати за допомогою свого підводного апарату – невеликого транспортного засобу, призначеного для роботи під водою. Вважається, що коли яйця досягають певної зрілості, мати може викликати їх вилуплення у відповідь на будь-яку потенційну загрозу.

Американський Робін

яй
Яйця Робін

Американський Робін відкладає яскраво-сині яйця! Забарвлення яєць обумовлена ​​білівердином – пігментом, який наноситься на яєчну шкаралупу, коли вона відкладається самкою.

Тести довели, що самці використовують колір яйця, щоб визначити, чи народить їх партнерка більш здорових дітей. Яйця, відкладені більш здоровою самкою, спонукають самця проводити більше часу тата зі своїми немовлятами, годуючи їх удвічі більше, ніж нездорове потомство.

Це не тільки викликає більший інтерес у чоловіків, але і захищає ембріон від потенційно небезпечного ультрафіолетового випромінювання!

Зелена златоглазка

Щоб захистити свої яйця, Зелені златоглазки підвішують їх до рослин окремо тонкою смужкою шовку. Це зроблено для зниження ймовірності канібалізму личинками-братами. Яйця спочатку стають зеленими, коли вони кладуться в перший раз, і стають темнішими, перш ніж настане час вилуплення.

Те, що вилуплюється з яйця, може бути для деяких людей кошмаром. Як тільки він виліз з яйця, воно відразу ж впадає в безумство годування! Їх мами спеціально шукали для них найкраще місце для їжі, кладучи їх якомога ближче до джерела видобування.

Всі почуття личинки, крім дотику, ще не повністю розвинені та будуть атакувати все живе, з чим стикаються. Як тільки у них є видобуток, вони вводять травну рідину, яка може розрідити тлю протягом дев’яноста секунд!

Ківі

яй
Яйця Ківі

Ківі, місцевий птах Нової Зеландії, має незвичайний світовий рекорд. Вони відкладають найбільші яйця в порівнянні з розміром їхнього тіла серед усіх птахів на планеті! Матері потрібно близько місяця, щоб зробити одне яйце, при цьому воно становить приблизно 20 відсотків її власної ваги і може досягати 120 сантиметрів в довжину.

Порівняйте це з колібрі вербени, яка відкладає найменше яйце серед птахів, і ви будете вражені. Одне з їх яєць важить менш як 10 міліметрів.

В останні дні перед знесенням яйця ківі воно займає так багато місця в тілі матері, що вона не може їсти! Курчатам ківі потрібно обмежена батьківська турбота, бо після вилуплення вони витрачають всі поживні речовини, що зберігаються в їх желточному мішку.

В середньому пташине яйце складається з 35-40% жовтка, а яйця ківі на 65% складаються з жовтка, що означає, що вони вилуплюються повністю опереними та незалежними.

Жовтоголовий яструб

Багато батьків скаржаться на те, що у них зайняті руки, але жовтоголова щелепа може перевершити це! Цей папа набиває рот своїм сином!

Жовтоголова Jawfish – це насаднік, в якому самці беруть на себе турботу про яйця. Самки відкладають яйця, а після запліднення самці збирають їх у роті та насиджують.

Час інкубації становить від 7 до 9 днів.

Нижче ви зможете подивитися на дивовижні яйця тварин

Схожі статті

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.

Жодне свято не обходиться без цього рулету: у м’ясний фарш загортаю оригінальну начинку. Це мега смачно!

М'ясний рулет зі шпинатом – смачна та ситна страва, яка прикрасить будь-який святковий стіл. Ця закуска вийде нереально апетитною. Спробуйте!

Дізналася рецепт найкращої закуски для будь-якого застілля. Йдуть як насіння: м’ясні ковбаски “Джерікі”

На застіллях завжди присутні напої, а відповідно і закуски. Чудову закуску можна приготувати і вдома. Сьогодні ми підготували рецепт м'ясних в'ялених ковбасок, які ідеально підходять для цієї ролі.