Помер Борис Плотніков – доктора Борменталя з “Собачого серця” убив коронавірус

Геніальний фільм "Собаче серце " режисера Володимира Бортко бачили, напевно, все. А хто не бачив - перегляньте, це культурне світової спадщини. Актори, які зіграли в картині, увійшли назавжди в історію. Серед них і залишив сьогодні цей світ Борис Плотніков.

Борису Григоровичу Плотникову в квітні виповнився 71 рік. Він був сповнений сил, працював, будував плани на майбутнє. Але не судилося.

Як повідомляє агентство ТАСС, два тижні тому актор заразився Ковід-19, хвороба перейшла у важку форму. Тиждень назад чоловіка помістили в реанімацію під апарат ШВЛ (штучної вентиляції легенів). Сьогодні вночі він помер від зупинки серця. Більш ніяких подробиць поки не повідомляється.

Борис Плотніков в останній рік життя
Борис Плотніков в останній рік життя

Борис Плотніков свою акторську кар’єру почав в 1976 і відразу у культового режисера Лариси Шепітько, у фільмі “Сходження “. Картина стала лауреатом безлічі нагород, в тому числі, гран-прі міжнародного Берлінського кінофестивалю.

Найбільшу популярність акторові принесла роль молодого доктора Борменталя, інтелігента до мозку кісток, соратника професора Преображенського.

доктор Борменталь
Доктор Борменталь

Також Плотніков знявся в ряді інших дуже відомих картин: “Холодне літо 53-го”, “Омелян Пугачов”, “Дике полювання короля Стаха”, “Ліс” і ін.

Паралельно актор працював в театрі, викладав в ГІТІС, вмів вчене звання професора.

Ще одна важка втрата 2020 року. Вічна пам’ять артисту і співчуття рідним і длізкім.

Схожі статті

Усього 3 інгредієнти, 15 хв часу і готовий дієтичний десерт: з сиром, фруктами, але без борошна та крохмалю

Коли не хочеться вмикати духовку, а солоденького кортить скуштувати, приготуйте легкий десерт. Готується все дуже просто всього з 3 інгредієнтів. Фігурі не зашкодить.

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.