Королева Єлизавета II – рекордсмен по перебуванню при владі в сучасній історії

Королева Єлизавета II - перший британський монарх, який перевищив термін перебування на троні в 25 тисяч днів. Особливу дату відзначали 18 липня.

королівські рекорди

Це не перший рекорд за плечима у королеви Великої Британії та країн Співдружності: ще в 2015 році вона перевершила всіх своїх попередників по найдовшому терміну правління. Попередній рекорд тривалості перебування на троні був за королевою Вікторією, яка правила більше 23 тисяч днів або 63 з половиною роки.

 "Королева

Звичайно, до головних історичних рекордсменів їй ще правити і правити:

  • Мінхті, король Аракана (сучасна Бірма) – 95 років на троні;
  • Пепі II, єгипетський фараон – імовірно 94 роки при владі;
  • Карл Фрідріх Баденський – 73 роки.

Як відзначали подію

Через карантинних обмежень знаменний день відзначався в колі сім’ї, а народних святкувань не проводилося, тільки від імені королеви старі люди отримали продуктові набори і грошову допомогу.

 "Королева

Трохи раніше, влітку цього року, а саме 13 червня, королева Великобританії відсвяткувала 94-тий день народження.

Примітним є той факт, що справжній день народження Єлизавети II навесні – 21 квітня, але через погодні умови і більш зручною організації святкування, церемонію і загальний бенкет влаштовують в другі вихідні літа.

 "Королева

День народження королеви – одно з улюблених свят британців, які дуже цінують свої монархічні традиції. Річниці правління королеви завжди супроводжуються громадськими церемоніями.

 "Королева

Королівські обов’язки вона прийняла на себе у віці 25 років після раптової кончини попереднього монарха і її батька короля Джорджа VI в 1952 році. Виходить, зараз королева править вже понад 68 років.

Схожі статті

Ідеальне тісто без опари: для піци, пиріжків і булочок: розкриваю секрет, що любить тісто, яке не черствіє

Домашня випічка дуже різноманітна, майже на кожній кухні готують булочки, пиріжки, піцу, пироги. Все це можна приготувати з одного універсального тіста без опари. Рецепт у нашій статті.

Онуки називають їх сандвічами, але я готую “накладанці”: ці бутерброди з фаршем улітають під чисту до крихти

Якщо немає часу не приготування пиріжків, можна обійтися простим рішенням – зробити накладанці. Це такі гарячі бутерброди з м'ясним фаршем. Їх ще можна назвати сандвічами.

Замість того, щоб пити каву, роблю з неї тортик “Капучино” за 10 хв: гості від повітряного десерту у захваті

Щоб приготувати торт "Капучино", вмикати духовку чи плиту не доведеться. Всього 10 хвилин часу на приготування, і маєте ідеальні солодощі з кавовим ароматом. Тільки встигайте нарізати на порції.