Майбутнє стрімко наступає: ШІ здатний створювати рецепти пива

Звичайно, це явно не те, для чого людство придумало штучний інтелект, однак навіть це відкриття є цілком цікавим.

Яким же чином відбулося відкриття?

Штучний інтелект вперше в світі самостійно придумав рецепт пива, проаналізувавши для цього вже 157 тисяч існуючих рецептів для виготовлення алкогольного напою. Таким чином, в Швейцарії місцева пивоварня MN Brew вже встигла приготувати пиво за рецептом, який придумала не людина. Хіба це не дивно?

В цілому, тим, кому пощастило вже його спробувати, дуже сподобався напій – за їхніми словами, в пиві переважають цитрусові смакові нотки, воно більше фруктове і легке, проте від цього не менш прекрасне. Скуштувати його можна буде, звернувшись до марки Deeper, адже саме під цим брендом пиво і планують випускати.

виробництво пива
Виробництво пива

Створено його було в процесі дослідження вчених з Університету Люцерна і компанії-розробника програмного забезпечення Jaywalker Digital. Спеціальний алгоритм «Brauer Al» провів аналіз 157-ми тисяч вже наявних рецептів, ретельно вивчив пропорції інгредієнтів і принципи створення пива в цілому. Один з учених, Марк Браво, зазначив, що штучним інтелектом буде набагато зручніше і швидше вносити різноманітність в ресторанну індустрію, адже його генерація рецептів завдяки більш швидкісному і детальному аналізу значно випереджає людську.

Виробництво пива однак не зміниться – хоч рецепт і придумує машина, але варити сам напій будуть звичні всім люди на звичних всім заводах, а після розподіляти за звичними всім пляшках. Можливо, в майбутньому слід задуматися про перехід на повну автоматизацію всіх процесів – таким чином набагато підвищиться продуктивність, ефективність і точність виробництва.

Схожі статті

Усього 3 інгредієнти, 15 хв часу і готовий дієтичний десерт: з сиром, фруктами, але без борошна та крохмалю

Коли не хочеться вмикати духовку, а солоденького кортить скуштувати, приготуйте легкий десерт. Готується все дуже просто всього з 3 інгредієнтів. Фігурі не зашкодить.

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.