Нова загроза в Португалії: чому всесвітній бзік на авокадо небезпечний

В наш час з усіх пабліков і журналів по схудненню можна почути, що необхідно обов'язково включити в свій раціон авокадо - воно адже таке корисне! Але надмірне споживання буває небезпечно.

Що саме відбувається в Португалії?

Найбільші плантації авокадо знаходяться в Португалії, звідки потім рослина поставляється в Європу і продається там і в її околицях. Насправді, вирощування авокадо зі звичайного фермерства стало пристойним і вигідним бізнесом, в місцевих колах його навіть називають «зелене золото», так як на ринку авокадо є досить дорогим продуктом. У Португалії знаходяться цілі його плантації, в минулому році в Іспанію було поставлено 2,5 тисячі тонн авокадо, а в цьому році планують удвічі збільшити цю кількість. З огляду на те, що 1 кілограм авокадо на європейському ринку коштує 2 євро і 20 євроцентів, то можна з легкістю порахувати, які великі гроші приносить цей бізнес.

Однак не все так райдужно і радісно – на жаль, авокадо є рослиною, яке споживає неймовірну кількість вологи і води в цілому. У цьому начебто нічого такого, але місцеві жителі в регіоні Алгарве в Португалії, який є основним в країні по вирощуванню авокадо, почали страждати через брак води. Людям просто не вистачає рідини, так як місцеві водойми мало того що страждають через кліматичні катастрофи, так ще й повністю висушуються плантаціями авокадо. Фермери змушені збирати дощову воду, так як більше можливості попити у них не випаде.

плантація авокадо
Плантація авокадо

Громадяни країни вже висловили своє невдоволення державі і вимагають від нього вжити якісь заходи, щоб жителі не страждали від спраги. Також існує загроза, що фермери можуть піти з плантацій, як тільки авокадо знизиться в ціні, але при цьому залишивши висушену і більш неплодотворную землю, що принесе неймовірні збитки для країни в майбутньому.

Будемо сподіватися, що уряд зможе вийти з цієї важкої ситуації і врегулювати питання аграрної промисловості в країні.

Схожі статті

Оригінальне пиріжкове тісто, що підійде до будь-якої начинки: універсальний рецепт, яке годиться і для піци

Як замісити універсальне тісто на кефірі, що підходить для приготування піци та пиріжків як із солодкою, так і з несолодкою начинкою — дізнайтеся в нашому матеріалі.

Як зараз виглядає і де живе 53-річна Анастасія Заворотнюк: 5 років онкології і експериментальна терапія

Відома російська акторка Анастасія Заворотнюк вже 5-й рік не з'являється на публіці та не виходить на зв'язок зі своїми прихильниками. Весь цей час жінка проходить лікування від онкології.

Королева чи султанша? Раміна Есхакзай показала, як виглядала задовго до зустрічі з Віталієм Козловським

Раміна Есхакзай потішила публіку новими фактами про себе. Разом зі своєю мамою вона відповіла на запитання, які найбільше цікавили її шанувальників.