8 наших сучасників, на голові яких ростуть справжні роги (фото)

На сьогодні в світі живе близько 2000 осіб, у яких на голові (і навіть інших частинах тіла - шиї, вухах, пальцях, губах) ростуть шкірні роги. Але є також люди і з справжніми, твердими кістковими рогами.

Шкірний ріг в медицині добре вивчений, має назву ксантеплазма, або ксантома. Таке новоутворення має доброякісну структуру, зростає все життя і являє собою змінену ороговілу шкіру. Як правило, ксантому просто видаляють хірургічним шляхом, поки вона маленька.

Буває так, що шкірні роги закостенівають і стають такими ж твердими, як у тварин. У деяких країнах, в основному азіатських і в Перу, наявність роги вважається божої міткою і носії навіть пишаються такою ознакою. До них тягнуться паломники і просять замовити слівце перед богом.

У 65-річного сільського жителя на ім’я Лех Рам зі штату Хімачал-Прадеш (Індія) вже шість років як росте на потилиці товстий ріг. Він уже має більше 10 см в довжину.

Лех Рам
Лех Рам

Китайській жінці на ім’я Чжанг Руфанг тепер 101 рік. Перший ріг у неї став рости в 100 років і за рік досяг 6 см. Зараз проклюнувся другий – симетрично. Спочатку вони були схожі на великі родимки, які досить швидко збільшилися. Завдяки їм Чжанг витягла своїх дітей з убогості – вона дозволяла фотографувати себе тільки за гроші. Зараз стара китаянка живе в монастирі і вважається мало не божеством.

Чжанг Руфанг
Чжанг Руфанг

Найдовший сучасний ріг носить англійка Меган Метьюс. Новоутворення довжиною 17 см закрутилося, але не приносить жінці ніяких неприємних відчуттів. Вона відмовилася його видаляти і заробляє на ньому.

Ріг у Меган Метьюс
Ріг у Меган Метьюс

Зафіксовано також наріст завдовжки 23 см – у француженки мадам Діманш, але вона давно вже померла.

93-річна Жонг Нен з Китаю рогом обзавелася після того, як їй на голову щось впало зверху. Жінка втратила свідомість, а коли прийшла до тями, відчула дивний свербіж на маківці. З того часу там повільно зростає ріг, а сама жінка знайшла дар провидіння. Ну, так вона каже.

Жонг Нен з Китаю
Жонг Нен з Китаю

Найтовстіший ріг у Ксіо Лінг з Китаю – його діаметр у голови 11 см, а довжина 16,5 см. 95-річна жінка відмовилася від пропозиції позбутися наросту.

Ксіо Лінг з Китаю
Ксіо Лінг з Китаю

Занг Юнсай теж з Китаю, жінці за 90 років. На фото вона ще з рогом, але в 2016 році змушена була його видалити через сильне свербіння.

Занг Юнсай з Китаю
Занг Юнсай з Китаю

Китаєць на ім’я Фусі ще не старий, йому близько 60 років. Ріг у нього росте 5 років і він не хоче позбавлятися від нього. Чоловіка селяни вважають божим посланником і цілителем, чим він непогано заробляє на життя.

Фуси
Фусі

Хуанг Юнфан з Китаю, з яким 84 роки, ріг росте 3 роки, спочатку це була просто шишка, отримана ще в дитинстві, а зараз довжина наросту майже 8 см.

Хуанг Юнфан з Китаю, з яким 84 роки,
Хуанг Юнфан з Китаю

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.