Хочете отримати відмінний урожай перцю – дотримуйтесь цих практичних порад

З добрим ґрунтом, правильної температурою і невеликою кількістю добрив, вирощування болгарських перців - це просто. Вивчити основи вирощування перцю - це все, що потрібно для того, щоб відчути смак доморощеного перцю.

З добрим ґрунтом, правильної температурою і невеликою кількістю добрив, вирощування болгарських перців це просто.   Вивчити основи вирощування перцю це все, що потрібно для того, щоб відчути смак доморощеного перцю.

Вибір сорти перцю

Коли думаєш про солодкому перці, можуть прийти в голову стандарти супермаркетів. Великі, глянцеві, зелені перці продуктові скоби, і яскраві, блискучі червоні сорти привертають увагу. Але коли ви вирощуєте свій перець, список розширюється до сотень сортів. Більшість, але не всі, починаються з зеленого. Різновиди перцю варіюються від темно фіолетового і шоколадно коричневого до кремового кольору слонової кістки, яскраво жовтого або вогненно оранжевого.

Колір не єдиний доморощений варіант. Розміри рослин і перцю теж можуть бути різними. Садові фаворити, такі як перець короля Артура, ростуть від 60 до 90 сантиметрів у висоту і ширину, з товстостінними, квадратними, зелено червоними перцями в діаметрі 10 см. Порівняйте це з 2,5 і 10 см червоними міні перцями Купідона або золотими міні серіями Sweet Golden Baby Belle. Ці компактні рослини висотою менше 60 см і шириною 30 см ідеально підходять для контейнерів або невеликого городу.

Початок вирощування

У більшості садів перці розглядаються як однорічні овочі, але насправді вони є ніжними багаторічними овочами, як їхні близькі родичі помідори і баклажани. Цим тропічним уродженцям подобаються спекотні температури і родючий грунт. Садіть в місці з добре дренованим грунтом і повним прямими сонячними променями не менше шести восьми годин кожен день. Ви будете винагороджені здоровими рослинами і рясними фруктами.

Перці дуже чутливі до холоду. Винеси їх на вулицю навесні і ти пошкодуєш про це. У всіх регіонах, крім найспекотніших, вам потрібно буде висаджувати насіння в приміщенні за шість вісім тижнів до останнього очікуваного весняного морозу в вашому районі або купувати невелику розсаду для пересадки. Зачекайте поки вся небезпека приморозків не пройде і температура в нічний час не зміниться до 15 градусів за Цельсієм, перш ніж винести рослини перцю на вулицю.

Вибираючи місце для своїх болгарських перців, дотримуйтеся садових місць, де помідори, баклажани, інші перці і картопля не росли принаймні три роки. Ці родинні рослини уразливі для одних і тих же хвороб, багато з яких можуть залишатися в грунті. Якщо ви вирощуєте в теплицях або контейнерах, замінюйте грунт щороку, якщо є будь які захворювання.

Вирощування  

Як і більшість домашніх садових культур, перці зазвичай потребують додаткового харчування. Фосфор і кальцій є ключем до рясного росту перцю. Тестування грунту показує рН вашої грунту (від 5, 8 до 6, 5 відмінно підходить для перцю) і дає рекомендації щодо внесення змін до грунт і годівлі. При необхідності такі поправки, як вапно, підвищують рН грунту. Гіпс залишає рН постійним, але додає кальцій, що дуже важливо для запобігання хвороби гниття.

Уникайте азотних добрив, які стимулюють ріст листя замість того, щоб живити солодкі плоди. Продукти, призначені для помідорів і овочів, такі як Lilly Miller   MORCROP Tomato & Vegetable Food 5 10 10, забезпечують більш високу відносна кількість фосфору і калію в живильному балансі, який вважають за краще перці.

Тримайте солодкий перець добре политим, але ніколи не залишайте ґрунт сирої. Вода, щоб зволожити грунт близько 12 см в глибину, потім дайте їй трохи висохнути. Полив особливо важливий під час збору плодів, коли крихітні перці займають місце цвітіння і коли дозрівають перчинки. Постійна вологість допомагає зберегти перець твердим і здоровим.

Боротьба з шкідниками та хворобами

Забезпечення належного годування та поливу рослин перцю має велике значення для запобігання захворювань і комах шкідників, які можуть швидко і сильно вражати посіви перцю. Шкідники перцю варіюються в залежності від регіону і бувають від звичайних черв’яків до ящірок, перцевого довгоносика та інших. Перевірені пестициди, такі як марка Sevin, якій садівники довіряють вже більше 50 років, є невід’ємною частиною ефективної комплексної програми боротьби з шкідниками для перцю.

Садові інсектициди Sevin Insect Killer забезпечують потужний захист від широкого спектру шкідників перцю. Будучи готовими до вживання, концентрованими і готовими до розпорошення рідинами, ці високоефективні пестициди вбивають більше 500 комах шкідників при контакті і захищають ваш город протягом трьох місяців.

Завжди дотримуйтесь інструкцій на етикетці продукту протягом необхідного часу між нанесенням пестицидів і збором врожаю, відомим як інтервали перед збором врожаю або PHI. З рідкими продуктами Sevin Insect Killer ви можете обробляти солодкий перець за один день до збору врожаю. Якщо ви віддаєте перевагу пестицидну продукт Sevin 5, готовий до вживання з 5% ним складом, почекайте три дні між обробкою перцю і збором його плодів.

Насолоджуючись твоїм першим урожаєм перцю

Залежно від обраних вами сортів, перець дозріває від двох до трьох місяців з моменту пересадки на відкритому повітрі. Дайте їм досягти повного розміру, форми і твердості, перш ніж збирати. Для зрілих кольорових перців дайте їм по можливості досягти повного кольору і зрілості на кущі. Потім зберіть їх швидко, щоб спонукати побільше залишився на кущі перцю до зростання.

Якщо холодна погода скорочує ваш сезон, збирайте перець раніше. Тримайте їх теплими і вологими. Тим не менш, вони, як правило, не будуть солодше. Перці починають втрачати воду, як тільки їх збирають, тому важлива висока вологість. Якщо вам потрібно зберігати їх яке той час, охолодіть перець і тримайте під вологості. У цих умовах свіжий болгарський перець повинен залишатися твердим і ароматним протягом трьох п’яти тижнів.

Незалежно від того, чи буде ваш урожай перцю класичним зеленим і червоним або як веселка квітів, ви зрозумієте, наскільки простим і корисним може бути вирощування вашого власного солодкого перцю.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: ТОП-8 міфів та фактів про коронавірус, які повинен знати кожен чоловік

Нагадаємо, Крихітний покинутий щеня і кошеня – кращі друзі

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина .

Схожі статті

Не стала додавати в тісто яйця, а поклала мед: смачніше булочок ще не виходило. Думаю паски з такого зробити

Ніхто не може встояти перед випічкою. А цей рецепт можна готувати і під час посту, оскільки в ньому немає яєць і вершкового масла. Сьогодні ми підготували рецепт ніжних і пишних медових булочок.

Хоч кожен день готуй: поживна, соковита і смачна шаурма з особливим соусом. Рецепт, який став фаворитом

Домашня шаурма готується просто, а виходить дуже ситною та поживною, тому сьогодні ми підготували для вас саме такий рецепт. Обов'язкового спробуйте!

Довго шукала саме цей рецепт! Повітряні пончики на молоці: тісто як пух і не вбирає олію – ну дуже смачно

Пухкі, ніжні і м'які пончики щедро присипані цукровою пудрою – що може бути смачнішим?! До вашої уваги класичний рецепт найсмачніших пончиків.