Місце Святого Грааля встановлено за допомогою стародавнього рукопису віком 1500 років

Від стародавніх легенд до сучасних фільмів, Святий Грааль протягом століть залишався в центрі загадок.

Дослідники Біблії отримали стимул в пошуках Святого Грааля після того, як його місцеперебування було зазначено в документі, написаному через 500 років після Таємної вечері.

Кажуть, що Святий Грааль – це чаша, з якої Ісус Христос пив під час Таємної вечері і яку Йосип Аримафейський використовував для збору крові при розп’ятті Христа.

Від стародавніх легенд до сучасних фільмів, релігійний об’єкт протягом століть залишався в центрі загадок і чарами. Безліч людей шукали цю християнську реліквію, але пошуки її остаточного розташування можуть бути прискорені проривом у розумінні її шляху.

Лише через 500 років після того, як він був згаданий в Біблії, паломник Антонін з П’яченци сказав, що бачив «чашу з оніксу, яку наш Господь благословив на останню вечерю» у своїх описах святих місць Єрусалиму.

А документальний фільм Смітсонівського каналу «Секрети» пояснив, чому відкриття цього древнього тексту могло стати ключем до пошуку його останнього спочинку.

Оповідач сказав: «За давнім манускрипту, чаша, яку Ісус використовував на Таємній вечері – Святий Грааль, зберігалася і шанували в Храмі Гробу Господнього.

«Але перша відома згадка відбувається через 500 років після смерті Ісуса, так що ж сталося з ним після Таємної вечері?

 ""

«Визнали б учні тоді його важливість?

Вечеря, який Ісус їв в останні хвилини перед арештом, був моментом надзвичайної важливості. «В центрі історії – чаша, з якої починається перше причастя».

Священник англіканської церкви Робін Гріффіт-Джонс детально пояснив, чому, на його думку, об’єкт охороняли ті, хто був близький до Ісуса. Він додав: «Вони хотіли б зберегти що-небудь, що було б свідченням їхнього друга, який в ту ж ніч був відданий. «У той же вечір вони б взяли чашку і сказали:« Це особливе, ми збираємося залишити її собі ».

А професор Університету Північної Кароліни Джеймс Табор вважав, що він зібрав воєдино докази того, що рух продовжував сповідувати християнство в Єрусалимі.

У 2016 році він сказав: «Нове християнський рух почало використовувати будинок Таємної вечері як зборів. «Отже, хтось зі значними ресурсами, який по суті проходить цей приватний будинок руху, і залишається там на 40 років. «Вони хотіли бути в тому ж місці, що та Ісус, і відчувати себе у священному і святому місці. Ви могли бачити артефакти, ви могли бачити кімнату, де вмивався Ісус, так що це було майже як музей ».

 ""

У березні 2014 років зо два іспанських істориків заявили, що вони виявили Святий Грааль в церкви в Леоне на півночі Іспанії. Кажуть, чаша стояла там з 11 століття. Наукове датування підтвердило, що чаша була зроблена між 200 р., до н.е. і 100 р,, н.е., і історики представили дані, які включали трирічні дослідження місцезнаходження Грааля.

Попри переконливі подробиці, неможливо дізнатися напевно, що пара виявила чашу, з якої пив Ісус. Розбіжності поглиблюються тим, що в різних місцях по всьому світу знаходиться приблизно 200 передбачуваних Святих Граалей.

Більш того, багато вчених ставили собі питання, чи існував Святий Грааль взагалі.

Схожі статті

Ну дуже смачний! Салат, від якого я ніколи не зможу відмовитися: готую з куркою і прикрашаю картоплею фрі

Ніжний салат з куркою і хрумка картопля фрі зверху – це справжня насолода. Приготуйте цей салат раз і він гарантовано стане вашим улюбленим.

Не знаю нічого кращого за вишневий шоколадний пиріг: тісто готую за 5 хвилин плюс ще 35 на випікання

Вишневий заливний пиріг готується дуже швидко. Влітку його можна робити зі свіжих ягід. Взимку – з морожених. Тісто місити не потрібно. Просто все змішуєте та відправляєте до духовки.

Включила в меню цей універсальний салат з оселедцем, щоб догодити кожному гостю: “Олів’є” і “Шуба” програють

На свята традиційно всі готують салати. Але спробуйте відійти від радянської класики у вигляді "Олів'є" і "Шуби". Цей новий салат з оселедцем нічим не гірше.