Небезпечний Єгипет: Які небезпеки підстерігають людей, які подорожують на Червоне море

Загадковий Єгипет зі своєю головною перлиною Червоним морем - така приваблива пропозиція для українського туриста. Які небезпеки ховаються за заманливо дешевим квитком, чого варто очікувати і побоюватися під час подорожі до Єгипту.

Сонце в Єгипті

Сонце в Єгипті цілий рік. І навіть взимку, коли воно світить, але по відчуттю не гріє, є досить небезпечним. Є таке поняття «екваторіальн сонце» – так зазвичай говорять про ті країни, які знаходяться близько до екватора. Єгипет – одна з таких країн. Це означає, що тут сонячні промені більш жорстокі, необхідно використовувати SPF 40-50. Днем взагалі не можна засмагати. Вранці та після пізнього обіду радять засмагати під парасолькою.

Отруйні тварини в Єгипті

В пустелю рекомендуємо надягати закрите взуття, шкарпетки і штани. У пустелі Сахара багато отруйних змій, павуків і скорпіонів. Їх так і називають: «Одна хвилина», «П’ять хвилин». Рівно стільки людина живе після укусу цього створіння, якщо не встигли дати протиотруту. Тому з мінімальними засобами захисту (одяг) не жартуйте.

Бруд в Єгипті

В Єгипті на високому рівні медицина, але самі міста, ринки, кафе потопають у бруді. Серце обливається кров’ю, коли український турист курить кальян без захисної пластикової пробки. Хоча, якщо чесно, інфекція від іншої людини може чекати і в шлангу приладу. Наша порада: взагалі утримайтеся від куріння кальяну в Єгипті, в цій країні багато досить страшних хвороб. Наприклад, багато гепатиту.

Морські гади в Єгипті

Якщо акули, підпливали до берега, це більше виняток з правил, то морські їжаки – реальна небезпека. Заходити в море в Єгипті можна тільки в спецвзутті. Навіть, якщо у вас хороший пляж, де мало морських гадів. Їжак може припливти, якщо наступити на цю колючку, голка в нозі розкривається, перетворюючись в парасольку. Вас відразу відправлять до лікаря, але навіть після маніпуляції ви ще будете відчувати місце проколу.

Поганий алкоголь в Єгипті

Ми – не сноби. Вважаємо, що не тільки можна, а й потрібно пити хороший алкоголь під час відпустки. Ключове слово – хороший. Якщо ви летите в нормальний готель, але клас нижче середнього, тоді уважно слідкуйте в своєму “ол інклюзіве ” за якістю алкоголю. Деякі туристи вважають моветоном брати алкоголь з собою, але якщо ваша сім’я значно заощадила на зірках готелю, краще купити хороший віскі і кілька пляшок гідного вина в аеропорту, і балувати себе смачним алкоголем, ніж пити низькопробний в готелі, яким легко отруїтися.

Пам’ятайте золоте правило: вовка боятися – в ліс не ходити, потрібно уважно збиратися в подорож до Єгипту, але не варто боятися всього на шляху. Червоне море – унікальне! Хоча б заради нього необхідно з’їздити в Єгипет.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Користь та шкода манної каші: скільки можна їсти, щоб не погладшати

Унікальне Червоне море
Унікальне Червоне море

Нагадаємо, Анджеліна Джолі – вважається однією з найпопулярніших актрис Голлівуду і найкрасивішою жінкою світу. Мало хто знає, але в 2013 році Анджеліна зробила операцію на видалення молочних залоз . Все тому, що ризик розвитку онкологічного захворювання грудей у актриси становив 87%.

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина .

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.