5 унікальних продуктів з СРСР про яких не знали за кордоном

Велика країна дала такі продукти, які та сьогодні люди жили в СРСР згадують з ностальгією.

Різноманітність кулінарних продуктів у багатьох країнах світу не залишило і Радянський Союз осторонь. Однак в колишньому СРСР продукти відрізнялися від інших країн. Про деякі продуктах країни заходу навіть не здогадувалися і не знали про їх існування. Велика країна дала такі продукти, які та сьогодні люди жили в СРСР згадують з ностальгією. Нижче ви можете ознайомитися з продуктами, які виготовлялися виключно в Радянському Союзі.

“Байкал” – газована вода з використанням лікувальних трав

 ""

Цей напій в Радянському союзі почав випускатися з 1973 року. Творці “Байкалу” орієнтувалися на бренд “Пепсі” яка завоювала в той час світовий успіх. Однак “Байкал” – вийшов набагато краще і досі вважається відмінною газованою водою з природними інгредієнтами. Раніше до складу “Байкалу” входили екстракти трав: глоду, солодки, звіробою і горобини. Сьогодні цього вже не дотримуються. Зараз “Байкал” вже не з тими смаковими якостями ніж був раніше.

Гематоген – діти дуже любили цей продукт

 ""

Раніше подібно радянському гематогенним робився продукт у Швейцарії в 19 столітті. Але рецепт з СРСР відрізнявся. Гематоген продавався в аптеках і був дуже корисний і солодкий на смак, як батончики цукеркові. У дитинстві кожен пробував гематоген, навіть коли лікар його і не приписував.

Лікарська ковбаса

 ""

Цю ковбасу створили в 1963 році. З огляду на дієтичного складу ковбаси її назвали “Докторської”. Туди входила нежирна свинина і яловичина з додаванням яєць і молока. Орієнтувались творці ковбаси виключно для людей в санаторіях і лікувальних закладах. Однак вона завоювала популярність у всіх верств населення СРСР.

Брикети киселю

 ""

Ніхто не забуде сухий брикет киселю, який був зручний тим, що його можна було заварити окропом і кисіль готовий. Однак брикету киселю знайшли й інше застосування – просто відкушували шматочок і їли. Почали його виробляти для армії, але потім він став популярний для населення Радянського Союзу.

Паста «Океан»

 ""

У радянському Союзі в 60 роках рибна промисловість розвивалася бурхливими темпами. Почався вилов атлантичного криля. І з нього стали готувати пасту “Океан”. Таку пасту ніде у світі не виробляли.

Цікаво, а ви якісь продукти запам’ятали та вам сподобалися з СРСР?

Схожі статті

Печінку купую через день, щоб приготувати гору ніжних печінкових котлет: мої уплітають їх за 5 хвилин

Печінкові котлети стануть справжнім хітом вашого обіду або вечері. А щоб вони завжди виходили вдало, варто знайти правильний рецепт. Спробуйте його вже сьогодні та пригостіть родину смачною новинкою.

Паштет із оселедця з плавленим сирком та морквою: готувати просто, а куштувати смачно. Можна мазати на хліб

Приготувати смачний та ситний паштет можна не тільки з мʼяса, а й з риби, а саме – з оселедця. Додавши декілька простих інгредієнтів можна приготувати справжню смакоту.

І мʼяса не треба, навіть такі розлітаються на ура: капустяні котлети зі смаком мʼясних. Чоловік не розпізнав

Якщо потрібно приготувати смачну та ситну страву без мʼяса, цей рецепт капустяних котлет стане чудовою альтернативною звичайним мʼясним котлетам. Вони не менш смачні, а готуються просто.