Амариліс наповнить ваш будинок затишком і принесе гарний настрій

Амариліс або Amaryllis hippeastrum - рослини, які виробляють гроно привабливих трубчастих квіток різного забарвлення.

Амариліс або Amaryllis hippeastrum – рослини, які виробляють гроно привабливих трубчастих квіток різного забарвлення.

За минулі роки сталася плутанина між гиппеаструмом і амарилісом, коли обидва вони фактично є окремим родом.

Амариліс, насправді – цибулинні рослини гиппеаструма. Амариліс є загальною назвою для цих рослин, проте, це також рід для іншого типу цибулин з того ж сімейства (Amaryllidaceae), родом з Південної Африки.

Основними характеристиками при пошуку відмінностей між ними є те, що амариліс (з роду) не має листя під час цвітіння, має тверді стебла і дає 6 – 12 квіток, в той час як гиппеаструм (амариліс використовується для загальної назви) дає листя після цвітіння. Має порожнисті стебла і цвіте 3 – 6 квіток.

Види і гібриди

Існує близько 100 видів гиппеаструма, і хто знає, скільки гібридів є в даний час. Більшість продаваних, ймовірно, будуть гібридами, які зазвичай купують восени, готовими до цвітіння в зимові місяці.

Листя

Гіппеаструм виробляє один або два стебла, які виростають до 30 в високих і досить широких світло – зеленому листі. Ремінці, схожі на листя довжиною до 50 см, зазвичай з’являються під час або відразу після цвітіння. Як тільки квіти і стебло починають вмирати і вони зрізаються, це може виглядати досить непривабливо.

Цвітіння

Рослина зазвичай цвіте взимку або навесні (через 6 – 10 тижнів після посадки цибулини) і показують грона трубкообразную квітів різних кольорів (червоного, оранжевого, рожевого і смугастого або затемненого). Ці декоративні квіти повинні бути зрізані з стебла, як тільки вони починають зникати.

Догляд після періоду цвітіння

Після періоду цвітіння стебла почнуть провисати, які потрібно зрізати якомога ближче до цибулини. Протягом наступних шести тижнів необхідно часто удобрювати і поливати гіппеаструм (як завжди), щоб стимулювати зростання протягом наступного вегетаційного періоду.

Можливо, вам доведеться підтримувати листя, коли вони виросли, прив’язавши їх до   паличці, в іншому випадку вони просто нависають над горщиком – виглядають дуже непривабливо.

Коли листя починає жовтіти на початку осені, прийшов час обрізати їх, щоб вони були завдовжки всього 5 см.

З вересня помістіть горщик з рослиною в прохолодне місце (приблизно 55 – 13   C), зменшіть полив і припиніть удобрення грунту на 8 – 10 тижнів. Після цього періоду 8 – 10 тижнів – почніть поливати, як тільки грунт стане сухою на дотик і удобрювати раз в два тижні. Тепер ви можете очікувати нового зростання і квітів протягом зими.

Примітка

Багато покупців просто викидають рослина після цвітіння. Проте, для тих, хто готовий доглядати за ними далі, то вони можуть побачити їх цвітіння в майбутній сезон.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Молитва для зміцнення віри і надії у важкі часи

Нагадаємо, Місячне затемнення: правда і міфи, прикмети і забобони

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина .

Схожі статті

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.