Навальний назвав імена своїх отруйників: “Я знаю всіх, хто намагався мене вбити”

Отруєння Навального в серпні 2020 сколихнуло весь світ. Нарешті через кілька місяців після того, що сталося, стало відомо, хто причетний до замаху на Олексія.

20 серпня герой нашої сьогоднішньої статті летів з Томська в Москву, але прямо в польоті йому різко стало погано, тому літак довелося терміново посадити в Омську.

Відразу після цього засновника Фонду боротьби з корупцією в украй важкому стані доставили в одну з місцевих лікарень. Незабаром політик впав у кому, що його прихильники з самого початку пов’язували з умисним отруєнням.

Олексій Навальний
Олексій Навальний

На противагу цьому в пресі писали, що виною всьому стало застілля і таблетка від похмілля. Лікарі ж висували версію з порушенням обміну речовин внаслідок падіння рівня цукру в крові. При цьому особистий доктор Навального, Олександра Васильєва, розкритикувала висновок омских колег.

Олексій Навальний
Олексій Навальний

З огляду на всю дивність ситуації, представники Олексія прийняли рішення вивезти його на лікування до Німеччини, що їм вдалося зробити через півтори доби з моменту госпіталізації. Майже місяць опозиціонер пробув в комі, але вже у вересні особисто вийшов на зв’язок зі світом.

Пізніше фахівці німецької клініки Шаріте довели, що пацієнта дійсно отруїли “Новачком”. Навіть мінімальна доза може завдати серйозної шкоди здоров’ю, так що Навальний виявився справжнім щасливчиком, адже йому пощастило не просто залишитися в живих після такого, але ще і бути дієздатним.

Навальный после того, как пришел в себя
Навальний після того, як прийшов до тями

Світові видання Bellingcat, The Insider, Der Spiegel і телеканал CNN зайнялися спільним розслідуванням, за результатами якого з’ясували причетних до отруєння героя статті — ними можуть бути ФСБшники. Вони довго спостерігали за Олексієм і слідували в ті ж міста, що і він — їх маршрути збігаються.

Сам Навальний впевнений, що це не замовлення якогось олігарха або чиновника, який образився на його чергове розслідування, а масштабна операція влади, адже його роками переслідують і намагаються перешкоджати діяльності. У себе в блозі Олексій назвав імена тих, хто перебуває в цій секретній групі.

Більше подробиць про те, як розвивалися події після отруєння політика, дивіться у відео:

Схожі статті

Не стала додавати в тісто яйця, а поклала мед: смачніше булочок ще не виходило. Думаю паски з такого зробити

Ніхто не може встояти перед випічкою. А цей рецепт можна готувати і під час посту, оскільки в ньому немає яєць і вершкового масла. Сьогодні ми підготували рецепт ніжних і пишних медових булочок.

Хоч кожен день готуй: поживна, соковита і смачна шаурма з особливим соусом. Рецепт, який став фаворитом

Домашня шаурма готується просто, а виходить дуже ситною та поживною, тому сьогодні ми підготували для вас саме такий рецепт. Обов'язкового спробуйте!

Довго шукала саме цей рецепт! Повітряні пончики на молоці: тісто як пух і не вбирає олію – ну дуже смачно

Пухкі, ніжні і м'які пончики щедро присипані цукровою пудрою – що може бути смачнішим?! До вашої уваги класичний рецепт найсмачніших пончиків.