Лужок – найкраща ідея

Раніше садівники ненавиділи дикі, звичайні газони. Перший проблиск маргаритки, пухкого подорожника або кульбаби призводив до того, що садівники намагалися позбутися від них.

Раніше садівники ненавиділи дикі, звичайні газони. Перший проблиск маргаритки, пухкого подорожника або кульбаби призводив до того, що садівники намагалися позбутися від них .

Широколисті бур’яни (тобто будь-які з перерахованих вище) були досить шкідливими, але «проблемні бур’яни», такі як спідвел, конюшина, трилисник або навіть нешкідливі фіалки або первоцвіти, були абсолютно за гранню. Але сьогоднішні газони набагато більш неадекватні. Зараз назад модно вертати бур’яни. Це також набагато екологічніше. Вони створюють притулок для дикої природи таким чином, якого ніколи не робить газон без включення звичайних трав і бур’янів і, чесно кажучи, сад виглядає краще.

Золоте правило – залишати в спокої. Не чіпайте на своєму газоні бур’яни. Нехай природа йде своєю чергою.

І відрегулюйте свою косарку. Підніміть леза до максимуму.

Вам потрібно буде підстригати траву щотижня або 10 днів.

Зростання трави сповільнюється, тому її потрібно менше підстригати, але чарівні дикі квіти з’являються з нізвідки і самі по собі, і місяць за місяцем ви побачите, як багато різних видів оживають.

Це працює, просто. Насіння польових квітів того типу, які процвітають локально, вже присутні в грунті і на вітрі, і все, що заважало їм процвітати досі, – це поєднання близького скошування і високого рівня поживних речовин.

Переходячи до нового природному режиму догляду за газонами, можна переключитися на дикі квіти, одночасно приборкував більш багату траву.

Але як тільки бобові польові квіти, такі як конюшина і трилисник, закріпилися, вони “відкоригують ” азот з повітря, який генерує достатню кількість природного корму для підтримки руху трави без будь-якого рутинного годування.

Кінцевим результатом є трав’янистий газон, що містить дикі квіти, які можуть бути чим завгодно, від трилисника ноги птиці до диких орхідей, все в залежності від того, що відбувається природним чином в вашому районі. Це означає більше метеликів, бджіл, цікавої флори і фауни. Ваш сад буде гарний, здоровий і приносити вам радість.

Схожі статті

Найкращий сніданок всього за 10 хвилин. Потрібні тільки яйця та ковбаса: рецепт омлету в мультиварці

Смачний і ситний сніданок може бути найрізноманітнішим. Найпопулярнішим все ж залишаються яйця. Їх можна і відварювати, і смажити. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриває омлет по новому.

Печінку купую через день, щоб приготувати гору ніжних печінкових котлет: мої уплітають їх за 5 хвилин

Печінкові котлети стануть справжнім хітом вашого обіду або вечері. А щоб вони завжди виходили вдало, варто знайти правильний рецепт. Спробуйте його вже сьогодні та пригостіть родину смачною новинкою.

Паштет із оселедця з плавленим сирком та морквою: готувати просто, а куштувати смачно. Можна мазати на хліб

Приготувати смачний та ситний паштет можна не тільки з мʼяса, а й з риби, а саме – з оселедця. Додавши декілька простих інгредієнтів можна приготувати справжню смакоту.