Як правильно доглядати за клематисом

Які існують різновиди клематисів і як за цією квіткою доглядати

Ця квітка безумовно підніме вам настрій. У розплідниках так багато різних видів клематисів, що цілком можливо мати хоча б одну квітучу квітку у себе в саду.

Clematis cirrhosa «Веснянки», безумовно, найвідоміші, з кремовими дзвіночками в цяточку з цегляно-червоними крапками всередині – їх люблять джмелі.

Це досить велика рослина, але є менш відомі різновиди Clematis cirrhosa.

У «Lansdowne Gem» червоні, досить морські зірки, квіти, а «Долина Уріка» схожа на ніжний крем, в той час як «Balearica» має тендітні, схожі на папороть листя і не зовсім білі квіти з рожевими плямами всередині.

Всі сорти Clematis alpina і Clematis macropetala flower протягом квітня і травня, з чудовими кивками пікс-капелюх розквітає в одиночних, подвійних або волохатих формах.

Сорт Clematis montana має округлі квіти, які більшість людей відразу дізнаються як клематиси і, хоча вони маленькі, їх буде багато, все розквітнуть відразу.

Є навіть кілька ароматизованих сортів, таких як «Елізабет» і «Мейлін», і це незвичайна властивість племені клематисів.

Його більш рідкісна рожева форма, «Appleblossom», є крекером і, знову ж таки, обидва чудово ароматний.

Серед найбільш ранніх є, такі як «Неллі Мозер» (рожевий з карміновими смужками), «Ласурстерн» (насичений лавандово-синій) і «Барбара Діблі» (фіолетово-сині з карміновими смужками), але вони – лише деякі з великої групи, яка цвіте недовго.

Є близько тисячі сортів на вибір.

Догляд за клематисом

  1. Клематиси найкраще справляються з родючим грунтом, в місці, де їх коріння знаходяться в тіні, але верхівка може вирости в сонце. Добре росте в перегної в нижній частині посадкової ями.
  2. Посадіть клематис глибоко, з верхівкою кореневої грудки на п’ять сантиметрів нижче рівня землі, як страховка від хвороби в’янення клематисів. Постраждалі рослини часто дають нові пагони з підземних стебел.
  3. Клематиси – це жадібні рослини, які мають потребу в харчуванні, щоб вони могли швидко рости. Так що щовесни щедро мульчируйте і годуйте сульфатом калію. Влітку застосовуйте рідкі корми кожні 2-3 тижні або посипте двома дозами загальних кормів.
  4. Кілька шматочків непотрібного одягу, покладених на поверхню грунту навколо рослини, допоможуть зберегти його корінь прохолодним і вологим.
  5. Зберігайте етикетки розплідника, тому що інструкції по підрізуванні варіюються від одного сорту до іншого, багато хто взагалі не потребують обрізки, деякі просто мають потребу в легкій підрізці восени або взимку, типи Джекманом повинні урізатися на 60 см від рівня землі.

Схожі статті

Рецепт передала наша бабуся. Діти з’їдають по 2 штуки кожен за лічені хвилини: пишні булочки “Сметанники”

Булочки "Сметанники" знайомі багатьом із нас із дитинства. Їх нам готували бабусі, також продавали в шкільному буфеті. Сьогодні ми підготували саме цей рецепт, який подарує вам приємну ностальгію.

І чому я не готувала так раніше? Жменька фаршу і пара картоплин: ситна й смачна вечеря за 30 хвилин максимум

Картопля по-турецьки з фаршем на пательні - проста та смачна страва. Прекрасний варіант, щоб нагодувати домашніх ситним обідом, оскільки таке поєднання продуктів додає ситості та пікантності.

Дякую свекрусі за цей рецепт: потрібно всього 4 інгредієнти та заправка, щоб приготувати салат “Моя Леді”

Приготувати смачний салат з цікавою назвою "Моя Леді" можна з чотирьох інгредієнтів, а весь секрет криється в ароматній заправці. Спробуйте цей рецепт сьогодні та пригостіть родину смачною вечерею.