Навального привели в суд, який організували прямо в будівлі поліції: він вперше прокоментував свій арешт

17 січня 2021 року Олексій Навальний повернувся в Росію після п'ятимісячного лікування в німецькій клініці "Шаріте", яке йому було потрібне через отруєння.

Герой нашої сьогоднішньої статті є главою Фонду боротьби з корупцією і, очевидно, його діяльність не до душі російській владі. 20 серпня 2020-го самопочуття Олексія різко погіршилося під час польоту з Томська в Москву, незабаром він впав у кому.

Прихильники опозиціонера відразу ж пов’язали це з умисним отруєнням, що пізніше підтвердили фахівці з Німеччини завдяки проведеним аналізам. З’ясувалося, що знаменитого пацієнта намагалися “прибрати” отрутою “Новачок”. Навіть мінімальна її доза може завдати серйозної шкоди здоров’ю, але Навальному пощастило не просто залишитися в живих, а й реабілітуватися.

Алексей Навальный на реабилитации
Олексій Навальний на реабілітації

Незалежні світові видання спільно з ФБК провели велике розслідування, за результатами якого з’ясували причетних до події з Олексієм.

Незважаючи на настільки явну загрозу життю, він не став відсиджуватися закордоном і прийняв рішення повернутися додому, де його відразу ж затримали співробітники поліції “за багаторазові порушення випробувального терміну”.

Алексей и Юлия Навальные возвращаются из Германии в Россию
Олексій і Юлія Навальні повертаються з Німеччини в Росію

Сьогодні, 18 січня, прес-секретар Навального Кіра Ярмиш повідомила, що йому не дали скористатися правом на один дзвінок, як і поспілкуватися з адвокатами. Крім того, було призначено позачергове засідання суду про взяття Олексія під варту.

Проводиться воно прямо в поліції, що повністю суперечить усім нормам кримінально-процесуального кодексу. Навальний сам назвав це повним беззаконням:

“Я не розумію, що відбувається. Мене одну хвилину назад вивели з камери на зустріч з адвокатами, я прийшов сюди, тут відбувається засідання Хімкинського суду. Якісь люди мене знімають на камеру… Демонстративно розірвали і викинули на смітник кримінально процесуальний кодекс. Це неможливо — те, що відбувається тут. Це просто якесь найвищого ступеня беззаконня”.

Алексей Навальный на суде
Олексій Навальний на суді

Повну версію звернення дивіться в Telegram-каналі Олексія, а всі подробиці отруєння ви можете дізнатися з наступного відео:

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.