Китайський Новий рік 12 лютого 2021 року: прикмети і традиції свята

Напередодні Нового року сім'ї традиційно збираються, щоб відсвяткувати та насолодитися розкішними традиційними застіллями

Місячний Новий рік 2 021 – рік Бика – починається сьогодні (12 лютого в Азії, 11 лютого на заході). Це свято традиційно викликає те, що називають “найбільшою щорічною міграцією людей у світі “. Однак в цьому році є побоювання з приводу карантину.

Понад мільярд людей у Китаї і мільйони людей в усьому світі святкують Місячний Новий рік, який починається 12 лютого в Азії (11 лютого на заході).

Початок свята збігається з датою молодика в Азії, яке цього року припадає на 12 лютого (точний час – 11 лютий 2021 роки, 19:08 UTC).

Країни Азії, що відзначають Місячний Новий рік, включають Китай, Таїланд, Індонезію, Малайзію і Філіппіни. Його також відзначають в китайських кварталах і азійських будинках по всьому світу.

Історія

Китайський Новий рік
Китайський Новий рік. Ліхтарики

Вважається, що цей час почитати божеств і предків і бути з родиною. Щороку пов’язаний з одним з 12 тварин китайського гороскопу. 2021 рік – рік Бика.

Державне свято Китаю за місячним Нового року у 2021 році – 12-17 лютого. Після початку Нового року урочистості тривають 15 днів, кульмінацією яких є Свято ліхтарів.

Календар і місячний Новий рік

У Китаї звичний григоріанський календар використовується в повсякденному житті. Але дати в китайському календарі продовжують використовуватися для позначення традиційних свят, таких як Новий рік і фестиваль осіннього місяця. Він також використовується астрологичесно для вибору відповідних дат для весіль та інших особливих заходів.

Китайський календар – це місячно-сонячний календар, іншими словами, комбінація сонячного і місячного календарів. Він має довгу історію, що охоплює кілька китайських династичних періодів, починаючи з династії Шан приблизно в 14 столітті до нашої ери.

У календарі є кілька різних символічних циклів, використовуваних в китайській астрології, які роблять його складною і складною системою вимірювання часу.

Як зустріти місячний Новий рік: прикмети, традиції та заборони

Китайський Новий рік.
Китайський Новий рік. Якщо ви забудете прибратися вдома – то вас чекає нещастя і невдачі.

З першого дня Нового року за місячним (день молодика) до 15 дня (наступного повного місяця) святкування Нового року за місячним рясніють. Кожен день має особливе значення, яке варіюється в залежності від місцевих традицій. Не можна не прибрати в будинку перед настанням нового року, будинки ретельно прибираються, щоб змітати нещастя і вітати удачу.

Якщо ви забудете прибратися – то вас чекає нещастя і невдачі. Напередодні Нового року сім’ї традиційно збираються, щоб відсвяткувати та насолодитися розкішними традиційними застіллями, а також зустріти Новий рік феєрверком опівночі.

У наступні дні зазвичай проводяться святкові танцювальні паради за участю різнокольорових драконів або левів, проводяться церемонії вшанування божеств і предків, діти отримують гроші в червоних конвертах, обмінюються подарунками, члени розширеної сім’ї відвідують один одного і багато іншого, традиційне застілля.

Святкування Місячного Нового року традиційно завершується на 15-й день Святом ліхтарів. У цю ніч повного місяця, в більшість років, крім цього, сім’ї змішуються на вулицях із засвіченими ліхтарями, часто створюючи красивий світловий ефект.

Фольклор і місячний Новий рік

Існує кілька варіантів міфології святкування Місячного Нового року. Більшість з них засновані на історії про потворного, кровожерливого монстра, на ім’я Ніан, який з’являвся в останню ніч кожного року, щоб руйнувати села і пожирати людей. Мудрий старійшина порадив селянам відлякати чудовисько гучними звуками. Тієї ночі вони підпалили бамбук, запалили феєрверки та вдарили в барабани. Чудовисько, злякавшись гучних звуків і світла, втекло у свою печеру. В іншій версії міфу старий переконав Ніан звернути свій гнів на інших монстрів, а не на жителів села. Перш ніж його побачили їдуть на Ніан, старий, насправді Бог, порадив людям вішати у своїх будинках прикраси з червоного паперу і в останню ніч року запускати петарди, щоб не підпускати Ніан до себе.

Популярне

Схожі статті

Пішов від красуні-дружини до коханки, яка була молодшою за його дочку: буремний шлях Віктора Павліка

Протягом останніх декількох років особисте життя Віктора Павліка стало під "прицілом" уваги його фанатів. Сьогодні він одружений вчетверте. Що відомо про дружин артиста?

Розлучений Сергій Танчинець більше не приховує нову кохану: разом з Юлею гуляють попід ручку вулицями Одеси

Розлучившись через 15 років шлюбу, Сергій Танчинець деякий час не підтверджував чутки про роман із колегою Юліаною Корецькою. Та під час прогулянки Одесою парочка поводилася без обмежень.

Не поступається Мер’єм Узерлі: як виглядає старша сестра-співачка Хюррем Султан з “Величного століття”

Відома турецька актриса Мер'єм Узерлі стала популярною на весь світ. Про неї знають усі, на відміну від старшої сестри. Втім, родичка зіркової актриси така ж сама талановита.