В Єрусалимі виявлено «Доказ воскресіння Ісуса»

Коли Ісуса запитали про знак, Він сказав: «Це зле покоління, Я дам вам тільки один знак - знак Йони».

Вчені вивчи Біблію були приголомшені, коли знайшли найранішне і єдине твердження про воскресіння всередині єрусалимської гробниці, що може бути доказом того, що Ісус воскрес із мертвих – інформує англійське видання EXPRESS.

Історія про Йону і кита може бути знайдена в Старому Завіті і розповідає історію про ізраїльтяни, покликаному Богом стати пророком, який відмовився прийняти свою божественну місію і замість цього відправився в морську подорож. Потім Бог підняв сильний шторм в знак свого гніву на Йону і моряки, усвідомивши, що непослух Іони викликало бурю, і кинули його за борт в спробі врятувати свій корабель. Іона був врятований від утоплення, коли його проковтнула «велика риба, ізвергнувшая Йону на сушу», пощадити його життя в тому, що християни вважають паралеллю з воскресінням Ісуса.

У стародавній гробниці в Тальпіот, Єрусалим, археологи знайшли оссуарії – ящики з кістками, які могли б представляти найраніше археологічне свідоцтво історії.

Дослідник Біблії Симха Якобович сказав в 2012 році: «Для віруючого християнина це дуже, дуже, дуже хороші новини.

Чому? Тому що тут у нас є християнський символ, ікона, і першим визнаним християнським символом з біблійного символу катакомб є знак Йони.

Це єдине твердження, яке Ісус фактично дає в Євангеліях в своїх власних світах.

Далі пан Якобович встановив зв’язок між воскресінням Іони і Ісусом.

Він додав: «Коли Його просять про знак, він говорить:« Це зле покоління, Я дам вам тільки один знак – знак Йони ».

Отже, у нас є підтверджений християнський символ, знайдений в Єрусалимі, що датується часом людей, які знали Ісуса, на 250 років раніше, ніж що-небудь в катакомбах.

Поруч з цим у нас є найраніше і єдине твердження віри воскресіння з коли-небудь знайдених.

У той час як зображення історії Іони стали звичайним явищем на більш пізніх християнських гробницях, вони не з’являються в мистецтві першого століття, і такі іконографічні зображення на Оссуарій зустрічаються вкрай рідко.

Професор Чарльз Прайс пояснив, що означає знахідка для розуміння Біблії

Він додав: «Ми знаємо, що Ісус був похований десь в курній гробниці за межами Єрусалиму, у нас немає ніякої можливості перевірити це.

Павло підтвердив фізичне воскресіння Ісуса, про це він говорив в 15-му розділі Коринтян, і він говорив про це як про історичну подію.

Він вмирав, його поховали і він воскрес.

Він не говорив, що помер фізично, але духовно він воскрес, – нема, він говорить про всі три в одному контексті.

Але відкриття прийшло з деяким протиріччям.

Ця гробниця була спочатку виявлена в 1981 році, але екскаватори в той час були змушені покинути місце розкопок. Православні єврейські групи виступили проти розкопок єврейських гробниць.

Гробниця була потім запечатана і похована під сучасним містом.

Майже два десятиліття по тому археологи отримали ліцензію на повернення в гробницю, проте через будівель на ній і загрози протестів з боку православних єврейських угруповань вони пішли нетрадиційним шляхом.

Вони вставили роботизовану руку, розроблену для проекту, з камерами високої чіткості через отвори, просвердлені в підвальному поверсі будівлі.

Камери сфотографували осуарій всередині з усіх боків.

Це, на думку деяких вчених, могло привести до бажаного результату.

Посилаючись на малюнок, Марк Гудейкр, ад’юнкт-професор релігієзнавства в Університеті Дьюка, який спеціалізується на Новому Завіті, сказав в 2014 році: «Коли риба не риба?

Коли у нього є ручки, відповідні ручки?

Це посудина, це ваза. Це ваза, яка схожа на багато з тих, що ви знайдете на початку римського періоду “.

Професор Гудейкр теж сумнівався в перекладі, додаючи: «Вони бачать речі, яких просто немає, їх голови так повні кодом Да Вінчі».

Г-н Якобович був підданий критиці перш, коли він заявив, що знайшов гробницю сім’ї Ісуса з осколками, які містили кістки матері Марії Ісуса і, можливо, самого Ісуса.

Але професор Табор, серед інших, дійсно вважає, що пан Якобович дійсно знайшов щось істотне в 2012 році і що дві могили, розташовані на відстані 60 метрів один від одного, так чи інакше пов’язані між собою.

Гробниця датується до 70 року н.е., тому, якщо її гравюри дійсно є ранньохристиянськими, вони, швидше за все, були зроблені деякими з перших послідовників Ісуса.

На одному з вапнякових склепів є напис грецькою мовою, в якій є згадка про те, що «Божественний Єгова» піднімає когось.

У другого склепу є зображення, схоже на велику рибу з фігуркою в роті.

Перекладаючи написи, професор Джеймс Табор додав: «Бог, Єгова, піднімається, сенс цього неясний, але по суті це дієслово« Я піднімаю »- Господь Бог воскресив мене від смерти.

Він дійсно говорить це в Книзі Йони.

Людина, яка зробила цей склеп, здається, згадана в Книзі Іони, їх словникового запасу, їх мови ».

Напис і зображення риби разом представляють християнську віру в воскресіння зі смерті.

Схожі статті

Курячий пиріг з кунжутом. 2 листа листкового тіста, 1 яйце і фарш. Крихти не залишиться від цієї смакоти

Для приготування такого ароматного й смачного пирога не потрібно витрачати багато сил чи часу – все, що вам потрібно, всього лише увага до деталей і бажання смачно поїсти.

В санаторії сусідка-узбечка навчила мене робити цей смачнющий сніданок: 15 хвилин і гора смакоти на столі

Найкращий варіант приготування смачного сніданку – дослідити кухню різних народів. Пропонуємо приготувати апетитний омлет із томатами та іншими смачними овочами.

Раніше купувала для кота, а тепер готую і собі: найулюбленіша рибка путасу. Підсіла на цей бюджетний рецепт

Тушкована риба з овочами — це неймовірно смачно та корисно! Вона добре смакуватиме як самостійна страва або як доповнення до будь-якого гарніру.