Чоловік возз’єднався зі своєю покійною дружиною через віртуальну реальність, щоб поставити їй запитання

Відео на YouTube, що висвітлюють найбільш емоційні частини історії Кім, набрало більше мільйона переглядів.

Якщо ви комусь скажете про віртуальну реальність (VR), він обов’язково подумає тільки про відеоігри або інтерактивних екскурсій до музеїв. Однак віртуальна реальність набагато могутніше цього. Вона може мати силу допомогти людям подолати горе і боротися з самотністю, возз’єднатися людей з їх померлими близькими або вона може взагалі продовжити процес оплакування.

Саме це і зробив документальний фільм південнокорейського телебачення “Я зустрів тебе”. Шоу корейської телекомпанії MBC допомогло возз’єднати 51-річного Кім Чон Су і його дружину через 4 роки після її смерті, і дивитися на це несамовито.

Обсяг роботи, який вкладається в ці проєкти, величезний. За даними MBC, на підготовку всього цього пішло 6 місяців, щоб возз’єднання пари було максимально реалістичним. Це неоднозначна тема з вагомими аргументами проти подібного використання віртуальної реальності. Обов’язково поділіться своїми думками з теми.

Кетрін Галлахер з Глазго, яка є членом Британської асоціації консультування і психотерапії, пояснила, що є багато міркувань, які ми повинні враховувати, коли поставити собі питання, чи може VR допомогти конкретній людині впоратися з втратою коханої людини. Однак, врешті-решт, нам потрібно повністю прийняти той факт, що наші близькі пішли, щоб жити далі.

“Яка мета VR-моделі для цієї людини? Щоб згадати кохану людину, оскільки він не може отримати доступ до спогадів про те, як він виглядає зараз? Якщо людина прийняла смерть, це відрізняється від людини, яка хоче використовувати VR, щоб зануритися в нездоровий досвід”, – радник BACP Галлахер. Віртуальна реальність може грати дуже різні ролі в залежності від того, хто використовує її, щоб побачити своїх померлих близьких.

Звичайно, реальність така, що це несправжнє життя і вона вразлива, небезпека полягає в тому, щоб застрягти в горі. У сьогоднішньому світі продовження і бажання творити неможливе реальність горя така, що нам потрібно прийняти втрату, щоб мати можливість повноцінно прожити своє життя.

Згідно Галлахеру, 5 стадій горя, які ми звикли бачити в популярній культурі, точні, тому що ми переживаємо емоції під час трауру як процес. Однак кожна людина має унікальний досвід, а це означає, що всім нам потрібна різна кількість часу, щоб пройти кожен етап. Більш того, деякі люди можуть навіть повернутися до цих етапів.

“Нам потрібно пройти 5 етапів, щоб дозволити горе здоровим способом, інакше воно перетвориться в недозволений горе, і втручання рекомендується професіоналом. Ухвалення не означає, що втрата – це нормально, це говорить про те, що ми вчимося жити без цієї людини в нашій життя”, – сказав Галлахер.

Всі ми по-своєму справляємося з горем і різними втратами. Однак це не означає, що ми не можемо зв’язатися з близькими, які переживають траур, і підтримати їх. Просто бути доступним, щоб слухати, навіть якщо людина в цей час мовчить, просто будь поруч, щоб він не відчував себе самотнім. Дайте свій час, наберіться терпіння, адже горе не має часових рамок. Коли хтось помирає, ми будемо сумувати за цим людині все життя, але з часом ми визнаємо, що його немає з нами.

Дружина Кіма померла після багатьох років важкої хвороби та залишила його піклуватися про своїх 5 дітей. Найбільшим бажанням люблячого чоловіка було побачити свою дружину знову, навіть просто тінню, ще раз.

Віртуальна зустріч
Віртуальна зустріч

Однак возз’єднання мало не сталося, тому що деякі з дітей Кім були проти ідеї використання віртуальної реальності для відтворення образу своєї матері: її смерть була занадто болючою для них, і вони хотіли, щоб їх батько продовжив своє життя. Врешті-решт вони поступилися.

“Він цілував її час від часу на роботі, під час їжі або під час перегляду телевізора. Навіть коли моя мати хворіла і втрачала волосся, мій батько казав, що вона красива, і носив її з собою”, – сказала дочка Кім, Чон Юн, про любовні стосунки між її батьками.

Кім запитав дружину, не відчувала вона більше болю, коли він зустрів її образ у віртуальній реальності. Коли почули це його діти, які все дивилися, то розплакалися.

Відео на YouTube, що висвітлюють найбільш емоційні частини історії Кім, набрало більше мільйона переглядів, і, по правді кажучи, це трагічна картина для будь-якого, хто коли-небудь втрачав кохану людину.

Історія (і вся серія документальних фільмів) дуже потужна і надзвичайно присвячена відтворенню померлих близьких людей якомога точніше. MBC довелося відтворити руху дружини Кім, і вони також об’єднали її голос з голосом актора, щоб зробити її звучання більш реалістичним.

Інформація взята з “Панди, що нудьгує”.

Популярне

Схожі статті

Навіть стіл борошном не забруднила. Найпростіше і найшвидше печиво: смачне, розсипчасте. Тісто на кефірі

Печиво - це смачний десерт, який прикрашає будь-який стіл і додає затишку в будь-який вечір. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт на кефірі, після якого навіть стіл залишиться чистим.

Готую так вже багато років: замість набридлих котлет – “Царські пальчики”. Ми всі 17 штук одразу з’їли

Звичайні котлети - це дуже проста і смачна страва, але навіть вони часом набридають. На щастя, існує чудова альтернатива, яка сподобається кожному. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Ідеальна маринована цибуля без оцту. Навіть у вінегрет додаю: тепер за тиждень легко літрова банка “улітає”

Багато хто не любить запаху свіжої цибулі, тому уникає її додавання в салат. Натомість є чудовий вихід отримати вітамінізований заряд без неприємного аромату. Треба цибулю замаринувати.