ТОП-7 найкращих порід кішок, які підходять для утримання в квартирі: рада фахівця

Не забувайте - кішки люблять ласку! Чим частіше ви з нею ласкаво спілкуєтеся і граєте, тим краще вона буде до вас ставитися і себе почувати.

Ви ніколи не замислювалися завести якусь домашню тварину? Якщо ваша відповідь – так, то напевно ви в першу чергу подумаєте про собаку або кішку. Одні люди люблять собак, інші кішок. Стосовно кішок, є один величезний плюс – їх не потрібно щоранку вигулювати. Це для тих господарів, які люблять поспати вранці.

Якщо така людина вибере собі у квартиру кішку, то ви разом будете ніжитися в ліжку і своїм муркотіння кішка буде вас налаштовувати вранці на відмінний лад. З людьми, які виберуть до себе додому собаку, буде трохи по іншому. Ви повинні знати, що собаку необхідно щоранку вигулювати, щоб вона там справила свою нужду, і ввечері теж. У цьому є позитивний момент.

Людина, який завів у квартиру собаку буде жити за графіком і ранковий час буде відразу відведено своєму вихованцеві. Так що це потрібно взяти до уваги при виборі свого чотириногого друга.

Щоб ви не вибрали, можна сказати одне, у вас з’явитися у квартирі тварина, за яким потрібно доглядати та звичайно приділяти йому увагу. Це як друга дитина.

Кішки – відмінні домашні тварини. Вони милі, плюс не мають запаху, без слини і невибагливі в догляді (на відміну від деяких інших тварин, імена яких не будуть називатися!). Проте одні породи кішок краще за інших живуть у квартирах.

Вибираючи породу кішки, зверніть увагу на її виховання. Якщо у вас в будинку маленька дитина, то потрібно прочитати інформацію про тієї породи кішки яку берете в будинок. Бажано не підпускати кішок до малюків, коли вони ще дуже маленькі.

Ознайомтеся з раціоном породи кішки, яку ви вибрали. Не всі породи потрібно годувати однаково. У одних кішок є перевагу до одних продуктів, в інших до інших.

Не забувайте – кішки люблять ласку! Чим частіше ви з нею ласкаво спілкуєтеся і граєте, тим краще вона буде до вас ставитися і себе почувати. А скільки радості кішка доставить вам після того, як ви прийдете після виснажливого робочого дня і вона вас буде зустрічати на порозі.

1. Американська короткошерста кішка

Якщо ви хочете ласкаву кішку, то це один з варіантів, які вам підійдуть.

Американська короткошерста кішка – одна з найпопулярніших порід кішок – і не дарма! Ці кішки м’які, легко пристосовуються, легкі та ласкаві. Американські короткошерсті кішки не проти пограти в протягом дня, і вони не будуть приставати до вас криками та проханнями пограти з ними.

2. Регдолли

Якщо у вас немає алергії на шерсть, то ця порода кішок вам підійде.

Якщо хочете трохи більше пуху, зверніть увагу на кота регдолл. Через те, що вони такі милі, ніжні та невимушені, кішки-регдолли стають ідеальними мешканцями квартири. Ця порода буде слідувати за вами по квартирі та просити (вимагати) сісти вам на коліна і пестити все, що ви можете запропонувати. Однак власникам домашніх тварин, яких турбує шерсть, Ragdoll може не підійти. Їх хутро вимагає регулярного догляду.

3. Персидська кішка

в
Перс

Якщо ви хочете отримати максимальну милу пухнастість, зверніть увагу на перського кота. Перси потребують постійного догляду та уваги, тому вони погано себе почувають в середовищі, де їх люди часто бувають далеко. Але якщо у вас є багато любові та ви рано привчите свого перса користуватися туалетним лотком, ви двоє будете відмінними пушистиками!

4. Російський синій

Російські блакитні кішки – чудові створення. Російська блакитна, більш незалежна, ніж інші породи кішок, ідеально підходить для одиноких, які живуть в окремій квартирі. Його шерсть практично не вимагає догляду. Російські сині неймовірно лояльні до своїх людей, але соромляться незнайомців. Якщо ви думаєте: “Те ж саме!” Тоді ви двоє станете відмінними друзями.

5. Яванська кішка

Яванскі кішки активні та велелюбні, не кажучи вже про вокал! Якщо ви коли-небудь замислювалися, на що буде схожа розмова з кішкою, то яванську мову для вас. Ви та ваш яванець можете разом нявкати в бурю! Цим кішкам потрібно багато часу сам на сам, щоб бути щасливими.

6. Британська короткошерста кішка

Прекрасний варіант породи кішки, який дасть вам умиротворення і радість в спілкуванні.

Ви завжди хотіли кішку на колінах? Британська короткошерста кішка для вас. Ці кішки – королі та королеви пристосовності. Британські короткошерсті кішки тихі, доброзичливі та невибагливі в догляді, що робить їх ідеальними для початківців власників кішок і жителів квартир.

7. Мейн-кун

Ці кішки неймовірні. Одна з найбільших порід кішок у світі, мейн-куни відрізняються своїм розміром і терпінням. Як і перські, вони вимагають постійного догляду, інакше ви будете плавати в котячої шерсті. Мейн-куни – відмінні сімейні кішки, але вони також добре підійдуть і в вашій квартирі, де дозволено розміщення з домашніми тваринами.

Кішки – ідеальні домашні тварини у квартирі. Але пам’ятайте, єгиптяни поклонялися кішкам, тому і ваші чекатимуть від вас такого ж поводження!

Схожі статті

39-річна TAYANNA стала завидною нареченою, бо має шматочок землі на Балі: пощастить її новому коханому

TAYANNA завжди мріяла мати власний будиночок біля океану. Три роки тому коханий співачки втілив цю мрію в життя. Щоправда, наполовину – подарував земельну ділянку на Балі.

Ці млинці смачні з чим завгодно, але я запікаю з сиром: беру молоко, яйця та крохмаль. Мій улюблений рецепт

Пропонуємо рецепт запечених млинців на молоці з сирною начинкою. Вони виходять дуже смачними та стануть гарним доповненням до чашки улюбленого чаю.

Віталію Козловському майбутнє підказує тато, а вдові Світлані – Кузьма Скрябін: як спілкуються з тим світом

В умовах постійного стресу останнім часом в українців загострилися всі почуття. Деякі навіть отримують передбачення від своїх померлих родичів. Знаменитості в цьому плані не є виключенням.