ТОП-20 хитрощів і винаходів домогосподарок з СРСР в радянському побуті (Відео)

Зараз люди стали менше морочитися з ремонтом. Просто йдуть в будь-який будівельний або господарський магазин і купують потрібну річ. В СРСР такого не було.

В СРСР радянській людині доводилося пристосовуватися до дефіциту застосовувати для цього абсолютно різні речі. Що ж придумували господині, щоб як то компенсувати дефіцит абсолютно все, що було в Радянському Союзі?

Зараз люди стали менше морочитися з ремонтом. Просто йдуть в будь-який будівельний або господарський магазин і купують потрібну річ або запчастина до зламаних речей домашнього вжитку. Хто багатший, то взагалі просто викидає поламану річ і купує нову.

Деякі змінюють періодично застарілі гаджети та побутові прилади, бо вони вийшли з моди та несучасно виглядають.

В СРСР такого не було. Все і всі могли підремонтувати самі.

Тюнінг дитячих колясок

Це зараз можна знайти в магазинах коляски абсолютно будь-якого кольору і будь-яких розмірів. Коли дитина виростала, коляску або продавали або перетворювали в тачку. І навіть зараз можна зустріти на вулицях бабусю або дідуся, які перевозять в дитячій колясці найрізноманітніші речі.

Телевізор, що обертається

Більшість хитрощів того часу були скеровані не тільки на економію часу, але на зручність і практичність. Не кожен міг собі дозволити обертову тумбу під телевізор, але змайструвати її самому було нескладно. Наприклад, популярний журнал того часу “Наука і техніка” радив використовувати для цього диск – здоров’я. Він обертався. Потрібно було тільки закріпити телевізор.

Тюнінг посуду

Каструлі в СРСР
Каструлі в СРСР

В СРСР кришки каструль або сковорідок не були оснащені пластиковими або дерев’яними власниками, щоб не пошкодити руку. Щоб зняти гарячу кришку господині використовували пробку з-під вина або дерев’яний брусок.

Ремонт колготок

У Радянському Союзі капронові колготки були у великому дефіциті. До них дуже дбайливо ставилися та одягали в особливих випадках. Якщо на колготках з’являлася затягування або дірка, то їх не відправляли у відро для сміття. Такі колготки надягали на лампу і штопали. Якщо не можна було перемонтувати колготки, то їх використовували в побуті, в них зберігали часник і цибулю.
Що ще придумували господині, щоб поліпшити свій побут, ви можете подивитися на відео нижче.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.