Чому радянських жінок вважають більш порядними, хоча вони робили по 20 абортів?

Напевно, багато хто з вас чув твердження про те, що життя в радянські часи було кращим, але ж тоді жінкам доводилося дуже нелегко.

Вихідці з СРСР люблять акцентувати увагу на порядності радянських жінок, чия молодість припала на 1950-1970-ті роки. Особливо в порівнянні з нинішніми “зіпсованими” панянками. Мовляв, раніше вони були цнотливими і безкорисливими, а зараз таких принцес днем з вогнем не знайдеш.

Втім, у всього є зворотна сторона. За медичними статтями, що описують жіноче задоволення в сімдесяті, складається враження, що про нього тоді практично ніхто і не чув. Більшість дам були впевнені, що ділити ліжко з чоловіком потрібно виключно для нього, тоді як для них самих це оберталося незліченними абортами, причому часто без знеболення. На цю процедуру радянські жінки ходили регулярно.

Аборти в радянські часи
Аборти в радянські часи

В середині шістдесятих кількість зроблених абортів досягла максимальної позначки в історії всього Радянського Союзу — 7 мільйонів на рік. Для порівняння — у 2019 році вагітність перервали 74 тисячі українок і близько 500 тисяч росіянок.

За спогадами багатьох дам, акушерки і гінекологи в ті часи були грубими тітками, які були не проти познущатися на манер: “А в постілі тобі не боляче було?”. Втоптати в бруд потребуючу допомоги жінку не становило жодних проблем, адже якби вона не була такою розбещеною, то не опинилася б тут.

Вже у 30-40 років жительки СРСР виглядали втомленими і старіючим. Але як тут не махнути на себе рукою, коли “задоволення” від виконання подружнього обов’язку заради втіхи чоловіка загрожує тобі походом на десятий за рахунком аборт без анестезії?

Радянська пара
Радянська пара

Багато в чому те безправне становище жінок було пов’язане не стільки з порядністю, скільки з відсутністю знань про себе і про своє тіло, не кажучи вже про нормальний медичний сервіс.

Дивно, що саме те життя багато хто згадує, як ідеальне. А те, що сучасні жінки відрізняються від радянських лише більшою свободою, чомусь подобається далеко не всім.

Схожі статті

В санаторії сусідка-узбечка навчила мене робити цей смачнющий сніданок: 15 хвилин і гора смакоти на столі

Найкращий варіант приготування смачного сніданку – дослідити кухню різних народів. Пропонуємо приготувати апетитний омлет із томатами та іншими смачними овочами.

Раніше купувала для кота, а тепер готую і собі: найулюбленіша рибка путасу. Підсіла на цей бюджетний рецепт

Тушкована риба з овочами — це неймовірно смачно та корисно! Вона добре смакуватиме як самостійна страва або як доповнення до будь-якого гарніру.

Беру курячу печінку і готую геніальний салат! Смачний рецепт всього з 3 інгредієнтів – роблю на кожне свято

Салат з печінкою дуже простий і складається всього з трьох інгредієнтів. Та вони настільки вдало поєднуються між собою, що утворюють неймовірний смак.