Як виглядало весільну сукню принцеси Діани? Восьмиметровий шлейф чого вартий!

Одне з найшикарніших і дорогих суконь світу - це наряд, в якому принцеса Уельська Діана йшла під вінець. Минуло вже багато років, а плаття залишається іконою досі.

Однак, у світлі останніх подій, про нього заговорили в світі. Стало відомо, що діти принцеси Діани принц Вільям і принц Гаррі дали “добро ” на те, щоб вінчальний наряд їх покійної мами показали на виставці в Кенсингтонському палаці. Виставка буде називатися “Історичні королівські палаци “, і плаття Діани буде на ній одним з головних експонатів. Розпочнеться вона о червні 2021 року і триватиме мінімум до січня 2022 року.

Цю новину повідомляє видання Hellomagazine.

Серед особливостей сукні – довжина його шлейфу складає більше двадцяти футів, що прирівнюється до майже восьми метрів. Тканина покрита паєтками, що робить шлейф ще більш важким.

Весільна сукня принцеси Діани
Весільна сукня принцеси Діани

8-метровий шлейф весільного плаття Діани досі вважається рекордсменом в королівської середовищі. Але, можливо, знаючи його історію, мало кому так вже хочеться побити цей рекорд

Весільна сукня принцеси Діани
Весільна сукня принцеси Діани
Весільна сукня принцеси Діани
Весільна сукня принцеси Діани

За спогадами дизайнерів, на створення 8-метрового шлейфу у них пішло понад 130 метрів тканини. Оскільки неможливо було виткати тканина потрібної ширини (бо дизайнери жадали заповнити шлейфом весь простір в проході між рядами гостей), «хвіст» сукні мав два поздовжніх шва.

До слова, в результаті наречена Діана була пом’ятою. Основний тканиною наряду стала тафта – це тонкий, але щільний глянцевий матеріал, для якого характерна жорсткість і ламкість складок. Розправити складки і пом’яті місця допоможе тільки праска. Це не врахували. І Діані треба було проїхатися до місця вінчання в закритому кінному екіпажі. Вийшовши з нього, наречена і її подружки відчайдушно намагалися врятувати ситуацію, розтягуючи і розправляючи складки гігантського 8-метрового шлейфу. Однак він уже не виглядав таким ідеальним.

Весільна сукня принцеси Діани
Весільна сукня принцеси Діани
Весільна сукня принцеси Діани
Весільна сукня принцеси Діани
Весільна сукня принцеси Діани
Весільна сукня принцеси Діани

До слова, у Діани було два абсолютно різних вінчальних сукні. Цей секрет дизайнер видав тільки через більш ніж 20 років – виявилося, друге створили на випадок того, якщо перед весіллям в пресі спливе інформація про те, як буде виглядати перше.

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.