Підприємець з Фінляндії відкрив бізнес з оренди “Жигулів ” з СРСР

Автомобіль без усього зайвого. Однак техніка міцна, а ремонт відносно нескладний, адже кожен, хто хоч раз володів Ладою, знає, що в ній немає нічого зайвого.

Ханну Лаурікайнен залишив свою кар’єру державного службовця і в Брюсселі заснував стару орендну компанію Lado: “З точки зору одних тільки грошей це не має сенсу”

У дворі Австрійського індустріального залу стоїть ряд машин, які викликають у людей посмішки. Лазурна Lada 1200s, чорна Lada 2106, червона Lada 1600 і багато інших класичні моделі російського автозаводу чекають своїх водіїв готовими до експлуатації.

Ще в 70-х і 80-х роках Lada була популярним громадським автомобілем у Фінляндії, і в кращі роки було зареєстровано понад 10 000 автомобілів. Чудеса Сходу, які з того часу зникли з міських пейзажів, тепер викликають у багатьох, в основному, ностальгію, спогади та сміх.

Машини потрапили сюди, в Іта-Вантаа, в основному в Балтійський регіон, де їх цілеспрямовано шукав Лаурікайнен. Тепер всі базові моделі починають поєднуватися один з одним, і з квітня Лаурікайнен веде невеликий бізнес по їх оренду.

Протягом багатьох років він працював державним службовцем в Міністерстві транспорту і комунікацій, в тому числі. Шість років після роботи він жив в Брюсселі.

Хоча роботи та заробітку було досить для комфортного життя, Лаурікайнен був розчарований.

“У мене весь час були різні бізнес-ідеї, і мій розум, можливо, був трохи надміру креативним і новаторським для чиновника. З дитинства підприємництво було великою мрією”.

Трудові договори завжди були терміновими, і врешті-решт наступав день, коли новий строковий договір не приходив відразу після попереднього. Лаурікайнен залишився без роботи.

Проте безробіття не підходила для людини, який пульсував ідеями.

В кінцевому підсумку я подумав про бізнес-ідеї, пов’язаної з готельним бізнесом, яка в кінцевому підсумку залишилася невиконаною, коли Korona зіпсувала перспективи індустрії туризму.

Автомобіль “Лада”

Краще злетіла наступна ідея: тепер в реєстрі компаній Лаурікайнен є компанія Siperian Hummeri Oy, якій належать десять Lada, вісім з яких здаються в оренду.

Назва компанії походить від класичного прізвиська моделі позашляховика Lada – Lada Niva, яке, своєю чергою, висміює автомобіль Humvee армії США для оновленого позашляховика Hummer.

Автомобіль без усього зайвого

За словами Лаурікайнен, на цей час клієнтів було досить багато, але один запам’ятався найбільше. Це бізнесмен, який орендував чорну Ладу 2106.

Потім, повертаючи машину, він заявив, що це досить жахлива машина.

“Купувати точно не буду!” Лаурікайнен сміється.

Незграбність, повільність, дивина і неповороткість – основні характеристики цих автомобілів. Лаурікайнен намагається підкреслити своїм клієнтам, що не варто складати точні хвилинні розкладу, тому що подорож на Lada відрізняється від найсучасніших подорожей.

Однак техніка міцна, а ремонт відносно нескладний, адже кожен, хто хоч раз володів Ладою, знає, що в ній немає нічого зайвого.

“Ця народна мудрість вірна. За освітою я теж не автомеханік, але, як правило, сам справляюся з ремонтом.”

Звичайно, в тому ж приміщенні, що і сибірський Hummer, є автомайстерня, в якій, за словами Лаурікайнена, він отримав велику допомогу фахівців.

На додаток до базової оренді автомобілів Лаурікайнен планує запропонувати клієнтам так звану дегустацію, тобто пакет тест-драйву, в якому клієнт може спробувати кілька різних Lada, відмінності між якими можна порівнювати.

Лаурікайнен, схоже, задоволений своїм новим вибором кар’єри. По крайней мере, захоплення ностальгічними східними автомобілями ще не розчарувало.

“Більше немає відчуття, що ти не можеш робити те, що дійсно хочеш. Звичайно, якби я думав тільки про гроші, це не мало б сенсу.”

Схожі статті

З такою начинкою жодного млинця не залишиться. Готую подвійну порцію, а можна і потрійну: не набридають

Здається, що млинці - це проста і знайома страва, яка вже нічим не може здивувати. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриває млинці по-новому. Ці млинцеві мішечки ви полюбите з першої спроби.

Цей пиріг з лаваша нагадує хачапурі, тільки готується набагато швидше. Чоловік випрошує 7 днів на тиждень

Ароматна та неймовірно смачна ачма з сиром чудово доповнить ваш щоденний раціон, а домашні будуть задоволені та нагодовані. Скоріше записуйте рецепт!

Помер батько Ані Лорак: артистка відреагувала на смерть рідної людини та показала своє фото з татом

Відома артистка Ані Лорак відреагувала на новини про смерть свого тата. Знаменитість опублікувала в соцмережі їхнє спільне фото та поділилась власними емоціями з приводу новини.