Біла ведмедиця пройшла 2500 кілометрів і оселилася в селі шукаючи їжу

Тварина, яка бродила по садах жителів і лякало їх, тепер відправляється в спеціалізований ветеринарний центр для лікування після того, як воно вичерпалося.

Ця чудова тварина на самоті пройшло шлях пішки 2500 кілометрів і прибуло в невелике село змученим і голодним, але, нарешті, було схоплено і йому надано медичну допомогу.

Білий ведмідь, який виявився майже у 2500 км від своєї природного місця існування, щоб тримати село в облозі, нарешті був спійманий.

Тварина, яка бродила по садах жителів і лякало їх, тепер відправляється в спеціалізований ветеринарний центр для лікування після того, як воно вичерпалося.

Вважається, що їй два роки, але ведмедиця прибула в село Джебарікі-Хаяі в Росії кілька тижнів тому, після того, як пройшла на південь від свого арктичного будинку і виявилася на березі Атлантичного океану, перш ніж оселитися в селі.

Люди з охорони дикої природи неодноразово намагалися зловити ведмедицю і побоювалися, що вона може бути застрелена мисливцями або померти від голоду. Вона виживала коштом крадіжки собачого корму і недоїдків в селі.
Але хижака нарешті впіймали вкрай виснаженим.

Зрештою, ведмедя загнали в кут у Джебарікі-Хая, де проживає всього 1000 осіб, і доставили на вертольоті до ветеринара в Якутськ – найхолодніше місто у світі – де у неї були проблеми з зубами та інші медичні проблеми.

Експерти вражені тим, як далеко пройшов ведмідь

Біла ведмедиця

Тепер її відправлять в семигодинний переліт з глибин Сибіру в Москву для огляду ветеринарними експертами після того, як головний еколог, Світлана Радіонова, глава наглядового органу Росприроднагляду, особисто взяла на себе відповідальність за її долю.

Білі ведмеді – охороняється вид в Росії.

“У Якутську неможливо провести повне (медичне) обстеження білого ведмедя”, – сказала Радіонова.
У зв’язку з цим було вирішено відвезти ведмедицю в Москву, де їй поставлять точний діагноз і призначать лікування.

Експертам по дикій природі потрібні були тижні, щоб зловити агресивну тварину
Вона вітала дивовижний подвиг полярного авантюриста, сказавши: “Це перший зареєстрований випадок, коли ведмідь пройшов 2500 кілометрів углиб суші”.

Ілля Мордвінцев, старший науковий співробітник Інституту екології та еволюції ім. Сєвєрцова Російської академії наук, є провідним фахівцем з цього виду.
Він сказав, що довгу прогулянку ведмедя слід визнати першим подібним випадком, зареєстрованим сучасною наукою.

Російські експерти дивуються, чому ведмідь вирішив покинути середовище проживання і попрямувати вглиб суші, перетинаючи полярне коло у своїй одіссеї, на яку пішло три або чотири місяці зі снігової зони вглиб території бурого ведмедя.

Москви було прийнято спеціальним відділом Комісії Росії по рідкіснім видам диких тварин, занесених до Червоної книги.
Г-жа Радіонова припустила, що тварина могла міститися в неволі перед тим, як випустити в дику природу, або могло бути хворим, коли воно вирішило відправитися в подорож.
“Ми ще не можемо вирішити, чи зможемо ми повернути ведмедя в дику природу”, – сказала вона. “Ми зробимо все можливе”,

Але вона додала, що шанси низькі, тому що молодий ведмідь, схоже, не навчився полювати в Північному Льодовитому океані.
Г-н Мордвінцев сказав, що нестандартну поведінку ведмедя не було зрозуміло, але ставить під сумнів успішний випуск в дику природу.
Медведя прозвали Паддінгтон за любов до подорожей.

Спочатку вважалося, що пригода ведмедя охоплює близько 1100 км – пряму лінію від берега моря Лаптєвих.

Але тепер експерти вважають, що шлях ведмедя почався далі на північ, можливо, на арктичному острові, потім через замерзле море, а також що він зигзагом йшов на південь.

Тварина була помічена кілька разів, коли вона йшла на південь, в тому числі біля Батогом, а потім два тижні тому, коли вона підкралася до 41-річного рибалці Андрію Рибакову на березі річки Хандига.
Ведмідь намагався вкрасти улов, коли рибалка кинувся у свій Toyota Land Cruiser, щоб сховатися.

Схожі статті

Стакан борошна і 1 яйце: щоранку роблю такі ліниві пиріжки чоловіку з собою на роботу. Розходяться на ура

Такі ліниві пиріжки ідеально підійдуть для сніданку, чи перекусу. Готуються вони дуже швидко з доступних продуктів. Начинку для таких пиріжків ви можете міняти за власним смаком.

Тітка з села навчила готувати кров’янку без кишки. Спробувала і закохалася в рецепт: таке є лише в Україні

Якщо ви ще не готували кров'янку без кишки, рекомендуємо спробувати! Такий рецепт точно сподобається, адже не поступитися класичному варіанту.

Чоловік інший маринад для м’яса не сприймає, готує лише так. Виходить супер ніжним: не залишається шматочка

Таке м'ясце завжди стане окрасою столу хоч у будні, хоч у свята. Головне – правильно замаринувати, а потім запекти. Ковбасу тепер можна взагалі не купувати, а робити натуральні бутерброди.