Сонячне затемнення 10 червня 2021 року: дізнайтеся час, інформацію про видимість, що можна і чого не можна

Щоб побачити затемнення в бінокль, телескоп або камеру, ви повинні використовувати схвалений з точки зору безпеки захисний сонячний фільтр на об'єктиві.

Багатьох людей в нашій країні цікавить таке явище, як кільцеве сонячне затемнення. Коли воно буде і чи можна побачити його в Україні.

Кільцевий сонячне затемнення 2021 року

Сонячне затемнення в цьому році буде видно 10 червня. НАСА заявляє, що не всі зможуть побачити це рідкісне космічне явище, оскільки воно буде видно з деяких частин земної кулі. Кільцевий сонячне затемнення виникає, коли Місяць проходить між Землею і Сонцем. Місяць не закриває весь огляд Сонця, утворюючи вогняне кільце.

Згідно НАСА, глядачі в деяких частинах східної частини Сполучених Штатів, північній Алясці, Канаді та деяких частинах Карибського басейну, Європі, Азії та Північній Африці зможуть побачити часткове сонячне затемнення 10 червня.
НАСА заявляє, що в багатьох з цих місць, затемнення відбудеться до, під час і незабаром після сходу сонця.
У більшості регіонів подія кільцевого сонячного затемнення 2021 року розпочнеться о 13:42 (IST) і триватиме до 18:41 (IST).

Сонячне затемнення 2021 года 10 червня: що можна і чого не можна робити

Сонячне затемнення

Спостерігачам за небом рекомендується не дивитися прямо на Сонце. Можна носити схвалені з точки зору безпеки захисні окуляри для спостереження за сонячним затемненням, щоб безпосередньо спостерігати за цим небесною подією.

Ви можете побачити сонячне затемнення, створивши камеру-обскуру або коробчатий проєктор.

Щоб побачити затемнення в бінокль, телескоп або камеру, ви повинні використовувати схвалений з точки зору безпеки захисний сонячний фільтр на об’єктиві.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.