Яку зелень вирощувати, коли стає жарко. Спробуйте – дуже смачно!

Зелені, як ми їх зазвичай знаємо, капуста, шпинат і салат у всьому світі, люблять прохолодну погоду. До кінця весни ця зелень зазвичай збирається і залишає город

Влітку, коли погода найжаркіша, прохолодний, що відсвіжує, листовий салат, ймовірно, найбільш привабливий. Для покупців супермаркетів це не велика проблема: ми можемо купити салатну зелень в пакеті в будь-який час року. Однак при вирощуванні салатної зелені в саду літо ускладнює ситуацію.

Зелені, як ми їх зазвичай знаємо, капуста, шпинат і салат у всьому світі, люблять прохолодну погоду. До кінця весни ця зелень зазвичай збирається і залишає город. Це дійсно трагедія.  Так само як огірки та помідори ось-ось з’являться в достатку, у нас немає зелені, з якої можна було б їх поєднувати.

Що ж, такі види зелені можуть спочатку здатися трохи нетрадиційними, але вони ароматні та свіжі все літо, незалежно від того, наскільки жарко. Крім того, може бути цікаво спробувати щось нове або незвичайне.

Амарант

Амарант

Багато з нас знайомі з амарантом як з древнім зерном, чимось схожим на кіноа. Це те ж рослина, що та амарант, тільки його можна вирощувати через смачну зелень. На Карибах його називають каллалу, його часто готують, але його можна їсти сирим, як салатну зелень.

Коштовності Опара

Серед літньої зелені багато соковитих або з невеликою кількістю слизу. Коштовності Опара – одне з них, хоча і меншою мірою, ніж малабарський шпинат і портулак. Він також має гарну квіткову експозицію і барвисті насіннєві стручки.

Вважається, що більшість садівників є бур’яном, ягнята насправді має смачні та поживні листя, які добре поєднуються із зеленню салату. Вони дійсно можуть вирости в рослини шести футів висотою, які майже такої ж ширини. Листя також відмінно підходять в якості замінника базиліка в стравах, що нагадують песто.

Малабарский шпинат

Зовсім не пов’язана зі шпинатом, шпинат Малабар часто використовується в якості замінника в більш теплому кліматі, де шпинат не росте. Малабарский шпинат – це виноградна рослина, яке може стати досить високим, а листя соковиті, з помітною кількістю слизу, до якого треба звикнути.

Морінга

Морінга

Морінга, яку зазвичай називають суперпродуктом, містить безліч вітамінів і мінералів. Насправді це дерево, що росте в Індії, і хоча воно може вижити на вулиці в холодному кліматі, воно росте досить швидко, щоб давати їжу в саду в якості одно літник. Його листя маленькі, з пряним горіховим присмаком. Їх також можна сушити та подрібнювати в порошок, щоб додавати поживні речовини в супи та смузі.

Бамия

Бамію зазвичай вирощують через стручків, які є ключем до багатьох індійським страв і Луїзіанська гамбо. Однак рослина бамия є частиною сімейства гибискусов, у якого є багато – обережно: не всі – члени з їстівним листям. Листя бамии смачні як їстівними, так і в сирому вигляді, і вони мають таку ж загущуючи здатність в рагу і супах, що і стручки бамии.

Притулок

Ще одна рослина, яке зазвичай називають бур’яном, портулак смачний і добре росте в спеку. Він також соковитий, хоча листя досить дрібні, щоб не бути слизовими, і насправді трохи хрумтять. Це відмінний акцентний лист в салатах і прекрасне джерело жирних кислот Омега-3.

Щавель

Є багато видів їстівного щавлю, так що з цим доведеться трохи розібратися. Однак дикий щавель – бур’ян – їстівний, кислий і приємний, і легко буде рости в садах (на жаль багатьох садівників). Є ще культурний щавель, який виживає в літню спеку.

Солодка картопля

Ще одна культура, яку частіше вирощують для чогось іншого, солодка картопля насправді має їстівні листя – їх багато. Виноградні лози солодкої картоплі можуть шалено захопити сад, так що хіба не приємно знати, що ми можемо їх є! Листя солодкої картоплі можна їсти сирими або приготованими.

Сільветте Руккола

У той час як рукола, однорічна рослина, розростається при найменшому теплом вітрі, рукола Sylvetta, багаторічна рослина, починає з’являтися тільки з приходом теплого вітру. Потім він добре себе почуває в спекотні місяці. Листя не такі великі, як в однорічної руколи, але на смак і запах вони однакові.

Безумовно є деякі листові салати, які переносять більш жарку погоду, наприклад фіолетовий черокі та крапчастий нагрудник. Є й інші теплі шпинат – бразильський і новозеландський. У різних видів гібіскуса – журавлини і ямайської троянди – хороше салатне листя. А багато літні трави з великими листками, такі як меліса і базилік, добре поєднуються із зеленню салату. Іншими словами, салати все ще в меню!

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.