Це просто: Як самому виростити незабутньо красиві півонії

Мало хто рослини можуть конкурувати з півонією, коли справа доходить до яскравих кольорів.

Дізнайтеся все, що вам потрібно знати про вирощування півоній, в цьому докладному керівництві по вирощуванню.

Мало хто рослини можуть конкурувати з витривалим, листяним півонією, коли справа доходить до яскравих кольорів – гігантські квіти часто можуть бути розміром з обідні тарілки.

Є три типи півонії:

  • трав’янисті типи, які відмирають до рівня землі щозими;
  • деревні піони, які вище і більш деревні і зберігають свою структуру протягом всієї зими (це невеликі чагарники, а не дерева);
  • гібриди перетину, які представляють собою щось середнє між дерев’яним і трав’янистих типами (вони не так поширені).

Детальніше про вирощування півоній:

Де вирощувати півонії

Посадіть півонії в багатій, але добре дренованим грунті на сонячному місці. Уникайте садити в заболоченій грунті. Більшість трав’янистих півоній воліють нейтральну або слаболужну грунт.

Півонії дерев потребують добре удобреному грунті і більш терпимі до кислотних грунтів.

Посадка півоній

Півонії найкраще садити восени або навесні. Переконайтеся, що ви не садите їх занадто глибоко, так як це призведе до поганих результатів. Змішайте у великій кількості добре прогнилі органічні речовини перед посадкою. Застосуйте збалансоване добриво навесні.

Уникайте надмірного поливу недавно посаджених півоній, так як це часта причина загибелі рослин.

Оскільки квіти півонії настільки важкі, вам потрібно використовувати опору для рослин.

Розмноження півоній

Трав’янисті півонії можуть розмножуватися поділом восени. Зріжте зів’ялу листя і підійміть рослина садової виделкою. Видаліть якомога більше садової грунту і за допомогою ножа зріжте частини крони. Кожен розділений відросток повинен мати як мінімум три нирки і багато коренів. Пересаджувати потрібно прямо в саду.

Не намагайтеся ділити деревні піони. Замість цього ви можете спробувати нахилити до землі і присипати землею гнучкий стебло. Потім поливайте це місце. Дочекайтеся коли присипаний стебло пустить коріння і про ріж його від основного рослини і потім пересадите в потрібне місце. Також можна розмножувати ці півонії насінням, але це довгий процес ..

Вирощування півоній: рішення проблем

Найпоширеніша проблема – це в’янення півоній. Це ботритис, який викликає гниття стебел. Щоб уникнути цієї грибкової атаки, уникайте посадки рослин дуже близько один до одного. Якщо ви бачите листя з темними плямами на них, видаліть їх, так як це допоможе зменшити поширення. При зрізанні трав’янистих видів восени очищайте все листя, щоб навесні уникнути повторного зараження.

Бутони півонії дуже привабливі для мурашок. Немає нічого незвичайного в тому, що бутони кишать мурахами. Не хвилюйтеся, вони не зашкодять рослина.

Як доглядати за півоніями

Трав’янисті півонії повинні бути усічені восени до рівня землі. Деревні півонії не потребують обрізку. Все, що вам потрібно зробити, це видалити восени зів’ялі квіти і насіння. Не піддавайтеся спокусі відірвати зів’ялу листя восени – дайте їй впасти природним шляхом. Уникайте обрізки деревовидних півоній, оскільки їх часто прищеплюють на трав’янисті півонії.

При прополюванні бордюрів намагайтеся не наступати на новостворені нирки трав’янистих типів.

Види великих півоній

Paeonia lactiflora «Angel Cheeks» – трав’янистий тип з рожевими подвійними квітками. Цвіте в травні і червні. Висота 70 см.

Півонія «Чаша краси» – дуже популярний трав’яний півонія. Яскраво-рожеві зовнішні пелюстки і лимонні пелюстки. Цвіте в травні і червні. Висота 90 см.

Paeonia ‘Sarah Bernhardt’ – великі, подвійні, блідо-рожеві, цвіте в травні. Цей трав’яний тип парфумовану і ідеально підходить для різання. Досягає 90 см

Півонія «Місіс Вільям Келвей» – популярний деревний півонія з підлозі подвійними білими квітами. Цвіте в травні або червні. Досягає до 120 см.

Paeonia ‘Souvenir de Maxime Cornu ‘ – деревне півонія з подвійними жовтими і помаранчевими квітами. Цвіте в травні або червні. Квіти висять вниз. Насправді понад – шоу-стоппер. Досягає висоти 120 см.

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.