Небезпечні для людей і тварин: 10 рослин, які краще не тримати вдома

Деякі рослини в будинку можуть становити небезпеку для людей і тварин.

Кімнатні рослини прикрашають оселю і створюють затишок. Вони сприяють підвищенню вологості повітря в приміщенні і збагачують киснем повітря в світлий час дня. Споглядання рослин покращує настрій і знижує рівень стресу. Однак, які з них небезпечні?

Азалія – одне з найкрасивіших кімнатних рослин, яке радує цвітінням своїх володарів в холодну пору року. Всі частини азалії містять нейротоксин, особливо багато якого в листі. Цей токсин небезпечний тільки при попаданні його всередину. Отруєння проявляється спочатку збудливу дію, а згодом може привести до пригнічення серцевої діяльності.

Цветок азалия
квітка азалія

Монстера з гарними різьбленими листям – небезпечно кімнатна рослина. Її листя отруйне і при жуванні здатні викликати отруєння, яке проявляється онімінням ротової порожнини і глотки. Може тимчасово зникнути голос і засмутиться акт ковтання.

Цветок монстера
квітка монстера

Диффенбахія приваблює любителів кімнатних рослин красивими великими і строкатим листям. Але ця краса підступна – сік рослини отруйний. При попаданні на шкіру сік диффенбахии викликає почервоніння і печіння. І ні в якому разі не можна допустити потрапляння соку рослини всередину організму. При попаданні на слизові сік диффенбахии здатний викликати сильну слинотечу, блювоту і параліч голосових зв’язок.

Цветок диффенбахия
квітка диффенбахія

Примула або первоцвіт під час цвітіння виділяє в повітря пахучі речовини, здатні викликати запаморочення і нудоту. Навряд чи варто розміщувати кілька рослини в маленькій кімнаті. Сік листя примули при попаданні на шкіру може викликати алергічну реакцію.

Цветок примула
Квітка примула

Цикламен або альпійська фіалка має дуже отруйні бульби. Яд токсично діє тільки при попаданні всередину.

Цветок Цикломен
Квітка цикломена

Обережними слід бути при утриманні будинку рослин сімейства молочаевая, молочний сік яких небезпечний. Особливою популярністю з молочаевая користується пуансетія, яка називається в народі віфлеємською зіркою. При попаданні на шкіру сік молочаевая може викликати запалення, а при попаданні всередину – отруєння.

Амариллис
Амариліс

Амариліс та клівія – дуже красиві кімнатні рослини з яскравими квітами. Листя і амариліса, і клівії містять отруту, в великих дозах викликає нудоту і негативно впливає на організм.

Всі частини красиво квітучою брунфельзія містять нейротоксин, який при потраплянні всередину надає галюциногенні дію.

Цветок брунфельзии или брунфельсии
Квітка брунфельзія або брунфельсии

Глориоза приваблює любителів кімнатних квітів здатністю змінювати відтінки своїх кольорів. Всі частини рослини містять алкалоїд, здатного при попаданні всередину викликати летальний результат. Смертельна доза отрути 6 мг.

Цветок Глоризола
квітка Глорізола

Слід знати, що перераховані вище рослини самі по собі не є небезпечними. Вони становлять загрозу тільки при неправильному з ними зверненні. Тому милуватися цими рослинами рекомендується в недоступних для дітей і тварин місцях.

Схожі статті

Без духовки та без випічки: дуже смачний торт “Білі ночі”. Люблю його за ніжність і простоту приготування

Шикарний торт можна приготувати навіть без замішування тіста та вмикання духовки. Ніхто ніколи не здогадається, що ви зробили його з печива, витративши не більше 15 хвилин часу.

Позитив потрапив у лікарню та назвав причину, якою виявилася екс-колега Дорофєєва: не один Дантес страждав

Олексій Завгородній показався на лікарняному ліжку під крапельницею. Відомий музикант розповів про своє самопочуття прихильникам в Instagram.

Дізналася рецепт від бабусі. Тепер завжди готую тільки так: рецепт мініатюрних пиріжків із сосисками

Коли залишається небагато тіста, а ще хочеться пиріжків і з цибулею, і з картоплею, та й із сосисками теж, згадайте цей рецепт. Мініатюрні пиріжки одразу з усім сподобаються вам із першої спроби.